Drömhuset före och efter Del 8 – Barnrum 3

Efter en lång paus fortsätter rundvandringen i huset. Idag är det dags för det tredje och sista barnrummet, Lovas rum, minirummet aka det rosa rummet.

Före:

SAMSUNG CSC

Efter:

SAMSUNG CSC

Lova skulle envist ha rosa väggar så jag fick lov att svälja min aversion för rosa ytor. Hennes rum är målat med Kalklitir, vi har blandat en diskretare färg genom att blanda nyanserna seashell + palladio. Mitt på väggen kom hela husets el in genom en luftkabel, den slapp vi när vi grävde ner elledningarna i marken.
Den gamla antika utdragssängen har varit min mammas, sedan min och Williams och nu Lovas. I det här rummet fanns alla gamla lister kvar så dem har vi behållit och målat. Ferm Livings My Deer lamp är en perfekt mysig nattlampa, hittar ni HÄR, finns också andra motiv och färger.

Före:

SAMSUNG CSC

Efter:

SAMSUNG CSC


På en vägg i Lovas rum har stockarna fått bli synliga. Taket här var målat med ljusgrå linoljefärg och vi valde att behålla nyansen och strök endast ett tunt lager ny linoljefärg i samma nyans som det varit förut. Det gamla klädskåpet fanns i huset. Det är i behov av ett nytt lager färg det också men ligger inte först i kö när det gäller saker som ska målas om just nu. Och så var det golvet. Husets vackraste golv. Så SANSLÖST vackra superbreda välvda plankor.

Före:

SAMSUNG CSC

Efter:

SAMSUNG CSC

Spegelbordet står kvar på sin gamla plats och det är mycket flitig användning och smockfullt md prylar. Den lilla pallen som har förvaring inuti fanns också i huset, den var mossgrön tidigare men har fått nytt överdragstyg av ett gammalt vintage lakan med ljusrosa lotusblommor på.

SAMSUNG CSC

Till höger innanför dörren står ett PS skåp som sväljer mängder med leksaker.

SAMSUNG CSC

Och så var det ju det där med detaljer. Det gamla backelitlampvredet som fanns här installerade vår elektriker tillbaka till min stora glädje. Det påminner mig om min mommos och moffas hem som hade såna här svarta vridknappar i backelit då jag var barn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s