Drömhuset före och efter Del 4 – Barnrum 1

Vardagen återkom med besked och smällde till med vinterkräksjukan. Så medan jag myser inne med krasslig Lova tänkte jag bjuda på före och efter på det första av tre barnrum, Elias rum.

Före:

SAMSUNG CSC
Den gamla korkmattan slets ut och trägolvet togs fram och målades, väggarna har isolerats och skivats om (här uppe var väggarna isolerade i början på 1900-talet med torv – ekologiskt, men under årens lopp hade det sjunkit ihop och fyllde nu väggarna bara upp till knähöjd från golvet.) Ett nytt etterfönster beställdes från snickaren och innerbågarna har fixats till.

Efter:

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
Sängen köpte vi redan då William var bebis och alla våra tre barn har hunnit sova i perioder i den. Den är utdragbar och blir nästan fulla 2m lång så den funkar bra även för större barn (och mammor, faktiskt). Det lilla bordet där han har plats att göra läxor är också ett loppisfynd sen många år tillbaka som jag restaurerat på egen hand. Stolen hittade vi i uthuset här vid drömhuset.

SAMSUNG CSC
Skåpet var ett lyckat findit-fynd från i höstas. Några få tior gav vi för det då trärena furufärgade skåpet som hade stått ute på en sommarstuga. Min gissning är att det är hemsnickrat, kanske någons slöjdarbete från 80-talet. Med ett lager grå målfärg blev det galet tjusigt och ser plötsligt jättegammat ut. Nu är det fyllt till bredden med barnböcker.

Andra hållet före:

SAMSUNG CSC
Efter:
SAMSUNG CSC
Den rappade muren knackades fram och här ska teglen putsas upp lite ytterligare och få förbli synliga (de gamla skorstenarna är glidgjutna invändigt ifrån i samband med restaureringen så ingen risk att rökgaser eller os sipprar in i hans sovrum).

SAMSUNG CSC
Den stora byrån som fanns i drömhuset sväljer mängder med kläder och en del annat smått.

SAMSUNG CSC
Och förvaringslådor i mängder sväljer alla miljontals pysselgrejer, spel, smålegon etc etc. På den gamla krokbrädan av trä som skymtar på bilden och som syns bättre på en av bilderna ovan får han plats med utklädningskläder och annat nödvändigt.

Ett lagom neutralt rum för ett barn i skarven mellan liten och stor. Inga småbarnstapeter men inget tonårsrum ännu heller. Om några veckor fyller Elias åtta år och de närmaste åren kommer rummet få växa med honom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s