Drömhuset före och efter Del 3 – Vardagsrum/matrum

Gott nytt år! Det känns helt fantastiskt att inleda det nya året i vårt nya hem. Idag får ni se vardagsrummet och matplatsen.

Vardagsrummet i april när vi köpte huset:

SAMSUNG CSCOch sista december:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi tog fram en stockvägg även här och målade den vit. Vardagsrummet har fått helt nytt plankgolv tillverkad enligt gammal kilsågad modell (vi beställde vårt från Skaftung såg efter rekommendationer bl.a från Peter Båsk på Stundars) eftersom det inte fanns nåt gammalt ursprungligt plankgolv kvar i det här rummet. I samband med föregående storrenovering på 80-talet hade det gamla golvet som här var helt ruttet och oanvändbart rivits ut och ersatts med skivor och plastmatta efter den tidens anda. Även väggarna har här, som i resten av huset, isolerats om med ekovilla och fått nya skivor. Taket bestod av spänntak, under det hittade vi det ursprungliga gamla taket, HÄR kan ni läsa om den spännande dagen.

April:

SAMSUNG CSC

1sta Januari 2016:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I vardagsrummet stod en plåtkamin.

SAMSUNG CSC

Nu:

SAMSUNG CSC

Kakelugnen. Kronan på verket. Husets ursprungliga gamla kakelugnar hade rivits ut och ersatts med oljekaminer och andra lättare eldstäder sedan länge, eftersom man gjorde så förut. Den här skönheten kom från en gammal gård i Hattula och passar åldersmässigt ihop med huset. HÄR kan ni läsa om kakelugnsmurningen.

Det är ju en del på hälft än, tavlor ska hängas, lampor ska upp osv, men det börjar ta sig och saker börjar småningom hitta sin plats. Vi stortrivs verkligen och kakelugnen eldas flitigt två ggr om dagen.

Det nya året kunde inte ha börjat bättre.

Annonser

8 thoughts on “Drömhuset före och efter Del 3 – Vardagsrum/matrum”

  1. Ni har så fint så fint så jag blir riktigt till mig, haha! Jag blir så inspirerad och vill bara köpa ett gammalt stockhus och börja riva ut och renovera redan idag, men vet att vi aldrig skulle ha tålamod men det så vi gör väl bäst i att låta bli, heheh. Men ni har verkligen fått det otroligt fint! Hur många kvadratmeter är huset?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s