Final countdown – 4 dagar till flytt

Nu hinner man knappt med det händer så mycket varje dag. Imorse åkte jag iväg till Laihia och stajlade en lägenhet tillsammans med min kollega Anniina hela dagen, när jag kom hem efter fem ikväll möttes jag bland annat av tokfina tapeter på väggarna.

coleandsoncowparsleycoleandsoncowparsley1

Så fint så man smäller av! Imorgon kommer Korsholms trätjänst och färdigställer trappan, räcken och handledare ska upp.

målatplankgolv

Elias rum börjar se nästan inflyttningsklart t, några lister som ska ha färg ännu.

gammaltklädskåp

Lovas grisrosa rum. Ja den här väggfärgen kunde jag ju spy lite på men tösen skulle ha rosa väggar så det fick bli Kalklitirs seashell. Jag hoppas hon växer ur denna rosa fas fort så jag får gå loss med en mindre grisig nyans kalklitir så småningom. Det gamla klädskåpet fanns i drömhuset och det matchar min mammas gamla utdragssäng som också jag och sedan William hunnit sova i perfekt.

gamlapardörrar

De gamla pardörrarna som låg och ruttnade mot bar mark i det gamla härbret vi flyttat från Lillkyro. Både mannen som sålde härbret och en och annan övrig himlade nog med ögonen då jag envist skulle ha hem dom där ruttna dörrarna men med lite snickerihjälp och ett par lager linoljefärg är dom nu hur tjusiga som helst!

nyapardörrar

Nya ytterpardörren har också kommit upp idag, spröjsarna ska ännu målas men kolla hur fint det blev från utsidan när dörrarna är precis i linje med de gamla ytterbågarna:

glasveranda

För att ni nu inte ska tro att vi är helt färdiga och bara seglar i hamn här nu ska jag bjuda på lite krass verklighet också sådär 4 dagar innan vi ska bo i huset:

Vårt vardagsrum varsågoda:

byggkaos1

Och kvistens insida:

renoveringskaos

Kök och tvättstuga är i samma stil. Men 4 dagar. Det är ljusår i byggdagboken.

Annonser

3 thoughts on “Final countdown – 4 dagar till flytt”

  1. Så otroligt fint! Bor sjäv i ett halvgammalt hus som inte renoverats med lika stort pietet, man får lust att ändra lite här och var då man ser hur fint det kan bli då man lägger manken till. Lycka till och kämpa på de sista dagarna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s