Lyckan är en gammal pardörr

Drömhuset till höger för sisådär lite mer än 100 år sedan (tror vi, rätta oss gärna ni som vet och som jag vet att läser bloggen) :

SAMSUNG CSC
Pardörren vars ena halva står öppen skymtar.  Ni som vet hur jag älskar det som min pappa kärleksfullt kallar för ‘gammalt skräp’ kan ju ana hur lycklig jag är nu:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Där står den nu, i kvisten, den gamla underbara pardörren. Den är så galet vacker! Väderbiten, sliten och alldeles perfekt grå nyans. Till och med det gamla originallåset sitter kvar på insidan.

Den ena delen hittade vi tidigt i golvfyllningen uppe på vinden. Men den andra halvan trodde vi gått förlorad. Tills den dök upp längst in, längst under, längst bak i det enorma uthuset, invid det gamla utedasset, bakom mängder med bråte och där den spikats fast i ytterväggen för att täppa till ett stort hål.

Nån ytterdörr blir det inte av den igen har jag fått förklarat för mig. Jag försökte nog kan ni tro. Föreslog än det ena än det andra för att lösa problemen med en ytterdörr med mer än 100 år på nacken. Isolering inifrån, tätningslister, nya gångjärn etc etc etc. Men dörren är vind och vriden som en propeller fick jag höra, så det blir inte bra, det blir snudd på omöjligt att få den att slutas och bli tät, det kommer dra och driva in snö. Sex månader i press för att få den rak har vi dessvärre inte tid med.

Så den får bli placerad nån annanstans, inne i huset, på en synlig plats där jag får beundra den.

Att nåt så gammalt och vardagligt och slitet som en ytterdörr kan göra en så löjligt lycklig.

 

Annonser

1 thought on “Lyckan är en gammal pardörr”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s