Byggdagbok – lägesrapport 1:a Oktober

Hej hallå byggdagboken. Idag är det den första oktober och vi har straxt över två månader till inflytt. Just nu händer det här i drömhuset:

SAMSUNG CSC
Ute håller min pappa, min bror och Magnus på slår tak på det gamla härbret.

SAMSUNG CSC

Mellanväggarna i övervåningen har kommit upp. Rakt fram Williams rum, till höger skymtar en smal springa av gästrummet och till vänster skall det bli mini-badrum.

SAMSUNG CSC

I köket har den gamla isoleringen i golvet och väggar tagits bort (lite kvar att riva i väggarna jo) Nytt bjälklag och lekakulor kommit på plats. Imorgon kommer det gamla brädgolvet att börja slås på plats igen. Hurraa!

SAMSUNG CSC

Vardagsrummet. Spånskivorna från åttiotalet har rivits bort, glasullen och plasten i väggarna kastats ut och i helgen skall Magnus och jag ge oss på att ersätta den med nåt mer stockvänligt.

SAMSUNG CSC

(Mineralullen som skymtar mellan balarna kommer inte in i stockhuset, lugn bara. Det var en bloggläsare som likt oss är väldigt intresserad av byggnadsvård och oroade sig för att vi isolerar med fel material då hon hade sett förpackningar med mineralull på en tidigare bild. Men vi isolerar alltså inte med mineral- eller glasull i stockhuset. Vi kör material som andas, ekovilla och tjärpapper.
Mineralullen läggs endast i den nu tillbyggda glaskvisten som inte är av stock och där endast för att vi fick rekommenderat det av byggare pga det tydligen något bättre isoleringsvärdet (en helvarm kvist som mestadels består av glasrutor är som bekant ganska lätt att få kostsam ur värmeekonomisk synpunkt så vi försöker göra vad vi kan där).

SAMSUNG CSC

Den som var uppmärksam kunde på bilden av vardagsrummet ana att det kommit in ett golv. Och vilket golv sen. Kilsågade tjocka bräder enligt gammal modell. Kommer bli fantastiskt när dom målas.

Så det händer. Varje dag, lite närmare drömmen. Om tio dagar anländer kakelugnsmuraren och nya trappan är på gång också.

Annonser

1 thought on “Byggdagbok – lägesrapport 1:a Oktober”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s