Drömhuset tre månader till inflytt

Som utlovat ska ni få se bilder inifrån huset också. För att ni ska se vad som hänt får ni med före-bilderna också. Välkomna till kaoset.

Matplats april
SAMSUNG CSCMatplats septembermatsalhalvvägs

Vardagsrum aprilSAMSUNG CSCVardagsrum september
vardagsrumhalvvägs

Kök april
SAMSUNG CSCKök september
kökhalvvägs2

Köksvägg ut mot matplatsen april
SAMSUNG CSCSamma vägg september
kökhalvvägs1

Vårt blivande sovrum april
SAMSUNG CSCVårt blivande sovrum september
sovrumhalvvägs

Blivande grovkök/tvättstuga april
SAMSUNG CSCBlivande grovkök septembertvättstuga halvvägs

Trapphus april
SAMSUNG CSCTrapphus september
Trapphusethalvvägs

Lovas rum april
SAMSUNG CSC

Lovas rum september
Lovasrumhalvvägs2

Lovas rum andra hållet april
SAMSUNG CSCLovas rum andra hållet september
Lovasrumhalvvägs

Elias rum april
SAMSUNG CSCElias rum september
eliasrumhalvvägs

Utrymmet som skall bli två sovrum samt ett minibadrum april
SAMSUNG CSC

Williams blivande rum september
WilliamsrumhalvvägsBlivande gästrum september
GästrummethalvvägsBlivande lill-badrum september
Lillatoanhalvvägs

Det är ju en bit kvar. Minst sagt. Julfirande i huset känns väldigt avlägset just nu men när man tänker på hur långt vi hunnit trots allt på mindre än fem månader så ska vi väl hinna ända fram på tre till hoppas jag.
Det är trots allt inte alltför länge sedan Anna-Lena var på besök hos oss och vi stod på ett jordgolv där vi nu har ett blivande sovrum och tvättstuga:

annalenapåbesök

Och kort innan dess såg det ut såhär i huset:
20150515_17145920150515_171452

photo-9

Så visst är det ju en bit kvar men vi har kommit långt också!

Annonser

7 thoughts on “Drömhuset tre månader till inflytt”

 1. Vad använder ni för isoleringsmaterial? Har sett allt för många timmerhus som har fått otroligt mycket problem med röta pga fel isoleringsmaterial. Det ska vara naturliga som andas. Ej mineral/berg/glasull… :/

  1. Det som vi gör om isolerar vi med ekovilla. Däremot var nedrevåningen från förr delvis tilläggsisolerad med glasull och den har vi faktiskt valt att låta vara kvar eftersom vi under denna renovering inte har vare sig tid eller råd att göra om det som är i bra skick redan. Dock har vi kollat noggrant skicket och glasullen är ännu efter 30 år som ny, inte mörknat nånstans, inte ett spår av röta, mögel eller andra problem, så därför kan vi låta det vara kvar. Det som funkat i 30 år fungerar nog även i framtiden också. I golvet däremot var en del av den gamla isoleringen möglig etc och den byts ut mot andra material. Egenltigen ska man ju helst inte tilläggsisolera gamla timmerhus på insidan heller men nu har vi inte möjlighet att börja slita bort en träbeslagning i bra skick, all isolering invändigt i bra skick bort och börja om från start. Hade vi flyttat och timrat upp huset själva från grunden hade vi kanske gjort en del annorlunda val men nu när vi renoverar ett delvis redan renoverat objekt där det står så har vi helt enkelt fått lov att göra en del kompromisser för att få ihop det.

   1. Jag är så rädd för dessa skatter till hus så när jag ser bergull så river det längs min rygg men kan andas en lyckans suck att nu då att ni inte använder det. Ekovilla går ju bra. Så är det att man helst inte ska isolera innifrån (daggpunkt) men det är i väldigt få fall som det är ekonomiskt möjligt att göra på rätt sätt så där får man ju göra det bästa tänkbara både för huset och ens plånbok 🙂

    1. När vi först började riva och upptäckte att det varit isolerat med berg/glasull så som man ju gjorde på åttitalet bävade vi också för vad vi skulle hitta för skador. men till all lycka har det inte uppstått skador överhuvudtaget, antagligen flr att dom hade plast som barriär mellan vilket just hållit daggpunkten du talar om borta från stocken. plast har ju i sig absolut inget i ett gammalt stockhus att göra men har man en gång isolerat invändigt med bergull får man ju lov att ha det just för att inte stockarna ska ta smällen. Vi försöker hålla oss till ‘vettiga’ material så långt det går och kompromissar bara där vi måste. tex taket i den delen av övervåningen som var oisolerat valde vi att lägga finnfoam för att vi annars hade blivit av med så massivt med takhöjd att en stor del av övervåningen blivit oanvändbar. Finnfoamen gör att isoleringens tjocklek i taket kunde halveras och vi sparade mer än 20 cm av väldigt behövlig takhöjd. Men allstans där det är ekonomiskt och praktiskt genomförbart väljer vi material som andas.

 2. Åh va fint (och snabbt) de går för er! Jag har också en önskan om att renovera upp en gammal bondgård, men nujust känns de väldigt långt borta så de e mysigt att få följa med er resa 🙂

 3. Ojojoj vad spännande!! Väntar med iver på fortsättning – det börjar riktigt och klia I renoveringsfingrarna när man ser bilderna… Lycka till och önskar er krafter till projektet! / Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s