Vad har hänt vid drömhuset del 1.

Nåja. Vi börjar väl med utsidan idag och så tar vi insidan imorgon. Så vad har hänt på bygget sedan jag rapporterade sist?

SAMSUNG CSC

Det har gjutits in ett golv  för kvisten med golvvärmeslingor i.

SAMSUNG CSC

Och så har det kommit upp en kvist på golvet också. Och kvisten har fått ett tjusigt tak av falsad plåt som matchar det gamla hustaket exakt. De gamla stuprören har varit ner och skrapats och målats och satts upp tillbaka.

SAMSUNG CSC

Och tittar man noga så ser man att jag kommit igång med att måla fönstren utvändigt. Ett evighetsjobb som jag tappert försöker få klart innan vintern. Karmarna är målade i en blekt grågrön nyans som hör till Tikkurilas ‘Vanhan ajan värit’ serien och foderbrädena runt är målade med en blandning som består av 10% av den samma grågröna nyansen och 90% vitt.

Idén fick vi från Byggnadsapoteket i Billnäs som jag hade sett bilder på. Jag ringde dit och fick veta att deras fönster är målade i en grågrön nyans som heter Billnäs grön och fodren enligt 90-10 modellen och så körde vi på det som liknade mest. Jag kommer senare att göra ett eget inlägg om färger vi använder etc om nån är intresserad av den biten.

Och så eftersom vi bara hade två stora byggnader att restaurera på tomten så tänkte vi att det var bäst att se till att vi inte får för lite att göra.

SAMSUNG CSC

Så vi köpte en vedbod för att fylla den med ved till kakelugnarna inför vintern (uthuset är fyllt från golv till tak med bråte, ved, golvplankor etc så dit ryms ingenting på länge än). den har fått golv, tak, ett lager färg och en drös ved inuti sig också.

SAMSUNG CSC

Och så var det ju det gamla härbret vi plockade ner i Lillkyro i början av sommaren. Så förra veckan började min bror, min far och jag timra upp det också.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det är ju en bit kvar ännu men gårdsmiljön vi eftersträvar börjar småningom växa fram.

SAMSUNG CSC

Till höger ur bild står alltså det stora uthuset parallellt med boningshuset. Och till höger om de två mindre bodarna parallellt med deras bakre väggar börjar den nybyggda stenmuren som löper  ut mot vägen.

Så lite sånt smått har vi sysslat med den senaste månaden.

Annonser

2 thoughts on “Vad har hänt vid drömhuset del 1.”

  1. Fint, så duktiga ni är : )
    Får man fråga varifrån ni köpt ladan? Ska småningom ha ngt liknande och det är ju sååå fint med faluröda stockar!! De flesta lador har ju dock runda stockar så då ser det ju inte lika bra ut att måla dem.. : )

  2. Oj så jättefint det blir!!! 🙂 en hel del jobb, men som åskådare verkar det ändå gå väldigt snabbt frammåt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s