Drömmen om en vår med körsbärsblom

Fyra år sedan planterade jag två körbsärsträd på vår gård. Två ynkliga klena små stammar som nu fyra år senare nått 1,5 meters höjd och äntligen faktiskt i år har några små små späda blommor. Som jag längtat, och väntat. Tålamod är inte min grej och att få vänta 20 år på en vår med ett ordentligt stort blommande körsbärsträd kräver ju en del tålamod.

Men vet ni. Nu har jag fått en vår med körsbärsblom i mängder. Drömhuset kom nämligen med en fantastisk gammal trädgård där det finns tre enorma gamla körsbärsträd av olika slag plus ett tjugotal småplantor som självsått sig runt gården. Nu blommar ett av de största.

SAMSUNG CSC
Ett urgammalt (ser så ut i alla fall?) knotigt körsbärsträd. Lite snett och krokigt med lite japansk känsla. Det står vid ena husknuten, lika högt som huset och alldeles smockfullt av blommor.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det är så galet vackert och jag blir alldeles varm i själen bara jag går över vägen och sätter mig på den stora stenen bredvid det och tittar upp mot himlen genom de blomfyllda grenarna. Att nåt så simpelt som ett gammalt knotigt körbärsträd kan ge sån lycka.

Annonser

2 thoughts on “Drömmen om en vår med körsbärsblom”

  1. Körsbärsträd är nog något av det mest magiska man kan tänka sig, så jag förstår dig så väl!! Varje år blir jag lika överraskad; hur KAN det vara så fint?!

    Själv fick jag bli besviken i år. Planterade två sidoskott för två höstar sedan, i stora ämbare (då inte man får ha träd på kolonitotten,hehe), och borde säkert ha gett mer näring, för i år kom inte en endaste en blomma. 😦 Tur nog är vägen där kantad av dessa skönheter, så fick nog min dos, men nästa år ska det minsann lyckas bli lite fler blommor på de egna! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s