Sånt vi sysslar med vid drömhuset

Att jobba turvis sju dagar i veckan, ha tre barn hemma på fulltid på sommarlov, två hus varav ett borde fixas i försäljningsdugligt skick och det andra i beboeligt skick. Tja. Vi har i alla fall inte brist på saker att göra just nu. Men vi njuter. Det är så ROLIGT!

Jag förstår att intresseklubben också håller på dör av nyfikenhet gällande vad som händer vid drömhuset som bäst så här en liten lägesrapport:

husetframskrider

Två nya skorstenar har kommit upp tack vare min duktiga storebror. Invändigt skall de ännu åtgärdas och följande på tur efter det är taket som skall tvättas och målas.

Och den gamla kvisten håller på kommer ner (i dess ställe skall det komma en större, varm, glasveranda). Vi har även öppnat upp brädfodringen nertill runt hela huset för att få koll på stockarnas skick och till vår enorma glädje slapp vi sko om huset, det är bara några små partier på ett par stockar som skall lappas lite.

grusbilen

grävmaskinen

Och så har grävjobben inletts. Kommunalt avlopp skall anslutas, elkablar och kabelteve skall grävas ner etc. Men första prioritet blev att få en ny uppfart som är körbar efter att en stor sugbil som skulle suga bort en gammal mullbädd i huset körde fast på vår leriga gård förra veckan och behövde två enorma bärgningsbilar till hjälp innan den kom loss igen.

uppfart1

Nu har vi låtit bygga en ordentlig autostrada och förhoppningsvis slipper vi fler stora fordon som sjunker ner i gården. Kolla förresten in den ‘lilla’ stenhögen till vänster i bild. Alla dom enorma stenarna kom upp på endast den där korta biten uppfart, inte undra på att det var gropigt och lerigt om vartannat. Stenarna tar vi tillvara och bygger en stengärdesgård i gammal stil av.

uppfart

Och på den här bilden ser ni lite hur byggnaderna står i relation till varandra. Uthuset och boningshuset står alltså på rad efter varandra ganska nära den ena tomtgränsen (till höger i bild  bakom byggnaderna). Ner till vänster fortsätter tomten sedan långt, där finns både en äng och en liten lövskog. Tidigare har det stått fler byggnader på tomten  (revs på 50-talet har vi fått höra). Det har funnits ytterligare ett boningshus i vinkel till vårt hus längst in på tomten och ett till uthus parallellt med det nuvarande till vänster så att det skapat en innergård mellan byggnaderna. Dessutom har det stått ett stall där stenhögen är i bild just nu.

Sånt händer det hos oss just nu. Och snart slår äppelträdet och körsbärsträden ut också.

Annonser

1 thought on “Sånt vi sysslar med vid drömhuset”

  1. Intressant att läsa vad som pågår. Har på avstånd betraktat förändringen när jag går förbi där nästan dagligen. Fint ställe, absolut! 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s