Drömhuset – utgångsläget

Tack för alla grattis- och hejarop både här på bloggen, insta och feijan. Vi är verkligen löjligt lyckliga över att ha kommit igång med att förverkliga vår husdröm.

Nu tänkte jag ge er en liten rundtur i huset med oredigerade före-bilder så att både ni och vi själva bättre ska kunna följa med vad som hänt på vägen när renoveringen drar igång på allvar.  I helgen har vi bland annat hållit husloppis eftersom vi omöjligt kan behålla allt lösöre som följde med huset och även rymmas in med våra egna möbler när vi sedan flyttar in.

Here we go:

Rakt in genom tambur och hall kommer man in i köket.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCKöket liksom hela nedrevåningen är totalrenoverad 1982.

Till vänster från hallen kommer man in i vardagsrummet.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCDen delen av vardagsrummet som man ser på bild no 2 kommer att bli matsal eftersom vi inte får in ett bord som rymmer hela vår familj i köket. Vi kommer att öppna upp en dörr mellan kök och vardagsrum för att förenkla den biten.

Till höger i nedrevåningen ligger det som ska bli vårt sovrum:

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

Kolla in taket. I love it. Breda gamla plankor i taket.

Det är i stort sett nedrevåningen, frånsett ett badrum som jag glömt att fota.

SAMSUNG CSCBakom en dörr döljer sig en stege/trappa upp till vinden som är kall. Den är inte isolerad och har bara ett par små sommarum som inte rörts på många år.

Rat fram direkt ovanför köket ligger det som ska bli Lovas rum. Ett mysigt litet krypin med ett fantastiskt vackert tak.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCIdag blev det ytterligare hurra skrik i Lovas rum när vi fick upp den gamla korkmattan och hittade FANTASTISKA golvplankor därunder. 32 cm breda mörkt gråmålade plankor. Inredningsporr.

SAMSUNG CSCTill vänster på övervåningen ligger en litean aula samt Elias rum som har vindsskrubbar på båda sidor om sig.

Och till höger på övervåningen ligger en kallvind som är helt oinredd. Kolla in dom massiva breda plankorna i taket också. Synd att man måste isolera och dölja dem.

SAMSUNG CSCDet här utrymmet är ganska stor så hit ska vi klämma in ett rum åt William, ett litet badrum till samt eventuellt ytterligare ett litet krypin som ska agera gäst/arbetsrum.

Och där har ni vårt hus. Det är ju mycket att göra, det kommer man inte ifrån. Vi kommer troligen hamna sko om en del av huset då ett par stockar nertill är skadade, golven i nedrevåningen ska öppnas upp för att se vad där under döljer sig och så ska vi ju ha två nya badrum, ett nytt kök, isolera övervåningen etc.

Men sen. Sen kommer det att vara så vackert! Kan ni se det framför er? Målade breda plankor på golven, framtagna stockar som målats, kalklitir på väggarna, lite marockanskt kakel i badrummen. Nu är det ändå inom räckhåll, inte bara en avlägsen dröm.

 

 

Annonser

1 thought on “Drömhuset – utgångsläget”

  1. Vilket spännamde projekt! 🙂 vi håller på med ett likadant i sundom, fast vi kommer förstora vårt hus också. Härligt med gamla hus men inte blir man sysslolös dierkt 😉 Även om det tar upp all vår lediga tid har jag aldrig ångrat att vi tog oss ann det! Om du vill se vad ni har framför er kan du kika in på min blogg där jag har bilder från hela processen 🙂 Ha en fin kväll! /josefine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s