Att ha gjort vår i vardagsrummet

Varje år slår den till. HÄR skrev jag om mitt behov av färg, färg och mer färg då våren kommer trots att jag normalt föredrar monokrom inredning i svart, grått och vitt. I år blev jag dessutom ytterligare inspirerad av resan till Thailand. Mammas ljuvliga thailändska trädgård som ni kan se HÄR. Alltså. Den känslan ville jag ta med mig hem.

Inspirationen:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så jag började med en orchide. Lite försiktigt så.

SAMSUNG CSC

Och sedan gick jag lite bananas.

SAMSUNG CSC

Den thailändska golvkudden har vi haft i mitt barnsdomshem sedan jag var barn. Den hittades i mammas källare och fick komma fram från sina gömmor.

SAMSUNG CSC

I soffan trängs sidenkuddar i alla regnbågens färger.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Den underbara väggdekorationen som jag fått av mamma har ni som följer mig på insta sett en gång förut. Ä L S K A R den. Den har hängt ovanför mammas sänggavel i Thailand i tio års tid och varje gång vi rest dit har jag suktat efter den. Och vet ni. Den här ggn tyckte hon att jag fick packa ner den i kappsäcken. Det finns ju fler att få tag i därborta liksom. Men i Smedsby är det glesare med antika teaksniderier.

Trälådorna ett loppisfynd, den thailändska gjutjärnselefanten har jag haft sedan barn, Buddhan är köpt på Indiska ett par år sedan och lyktan hittade jag på Jysk för en tia. Lyktan och ett par kuddar är det enda nya som kommit in. Allt det övriga fanns från förut i mina gömmor så detta blev det förmånligaste inredningsinfallet på långa tider.

SAMSUNG CSC

Den där soffan är ett kapitel för sig som kräver ett helt eget inlägg. Den har stått i vårt vardagsrum ett tag nu men jag har inte orkat blogga om den eftersom soffan och jag inte riktigt är vänner. Ni som känner min inredningssmak behöver inte ens fråga varför. Hur det kommer sig att  den då står där ska jag förklara en annan gång. Tills dess gör jag mitt bästa för att trolla bort den bland kuddar och asiatiska mönster och intalar mig att den ger rummet ‘karaktär’.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Och där står den då. den skyldiga orchiden som startade alltihop.

Annonser

5 thoughts on “Att ha gjort vår i vardagsrummet”

    1. Haha det är just det, den är ‘intressant’ men inte snygg eller vacker 😀 Men vad gör man inte för kärleken 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s