Små under i vardagen

Hoppsan. Det blev visst lite förlängt jullov i min bloggarhjärna. Men idag vaknade våren i mig.

Vilket väder.  Jag tog en tur ut på fälten med hunden timmen då jag hade fört Lova till klubben och väntade på att det skulle bli dags för pojkarna att komma hem från skolan och förskolan. Och så fick jag en idé.

vårsol1

vårsol2

Min mamma har dragits med mycke otur och problem med leder och benbyggnad i många år. I närmare 20 år har hon haft svårt att röra sig pga smärta och de sista 5-6 åren har hon fått röra sig med antingen rullstol, rullator eller kryckor. Hon har genomgått mängder med stora operationer. Fyra år sedan stelopererades hon i en del av ryggen, tre år sedan genomgick hon en höftledsoperation och fick protes, två år sedan föll hon tokigt och bröt det andra lårbenet på två ställen och opererades för det, och i maj ifjol byttes den andra höftleden ut. Som om inte allt det räckte så gick det så illa att hon fick en stor bäckenfraktur under höftledsoperationen i maj.

Men mamma har också i många år pratat om hur en av få saker hon längtar riktigt riktigt mycket efter är att nångång igen få åka skidor i vårsolen på vidderna. Och blotta tanken på det har känts som en omöjlighet med tanke på allt hon genomgått. På sista tiden har hon kunnat börja röra på sig lite bättre, så när vädret var som det var idag fick jag en galen idé.

vårsol3

vårsol4

mommoskidar

23 år sedan sist. Morfarsmor (ja hon har faktiskt redan barnbarnsbarn) med mer metall i kroppen än man hittar i en verktygslåda har skidat på vidderna i solskenet. Ännu på midsommarafton satt hon i rullstol.

mommoirullstol

mammaskidaren1

En liten vurpa hann vi också med och till först hann jag redan tänka att om hon bröt andra lårbenet nu så vrider mina äldre bröder nacken av mig för att jag dragit henne ut på såna här galenskaper. Men snön var djup och mjuk och förlåtande. Och man kommer långt med stark vilja och lite tokeri.

Ett litet vardagsunder i vårsolen.

Annonser

3 thoughts on “Små under i vardagen”

  1. Åh så ljuvligt! Hon måste ju ha varit lycklig!! Här regnar det hela tiden, slaskigt, halt och eländigt! 😦 Längtar efter att få skida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s