Basvaror i skafferiet som funkar för hud och hår

Det ligger ju väldigt i tiden just nu att tänka lite mera ekologiskt. Många går Martha kurser om skönhetsvård och städning med ekologiska hemmalösningar. Jag har egentligen inte gått nån kurs och är heller inte särskilt duktig på att vara  eko. Jag använder ättika till fönstertvätt och kalkavlagringar tex, men jag är lite lat om jag ska vara ärlig. Så om det är mycket snabbare och lättare att ta till medel, så gör jag det. Tyvärr.

Men så hade jag ju också behov under sju år hemma med barn på heltid att hitta budjetlösningar på till exempel skönhetsgrejs. Jag älskar att skämma bort mig själv och helst skulle jag gå på manikyr och massage och till frissan regelbundet, slafsa på mig dyra lyxiga krämer av hög kvalitet ur vackra lyxiga burkar. Men det är ju inget man gör då man är på vårdledigt i många år direkt. Så ibland råkar det sig så lägligt att det som är billigt också är miljövänligt och ofta hår- och hudvänligare.

Möt mina trotjänare i badrumsskåpet:

SAMSUNG CSC

Kokosoljan. Den är bra till ALLT. Hårinpackning, hudkräm, sminkborttagning etc. Rör ner en del smält kokosolja med två delar salt och/eller socker och så har man den bästa, ljuvligaste mest goddoftande bodyscrubben på planeten. Man behöver inte smörja in sig efteråt heller vilket vanliga skrubbs mer eller mindre kräver.

Bakpulver. Litegrann på tandborsten gör tänderna skinande vita. Inget man ska ta till varje dag för emaljens skull men det löns ju inte med andra tandblekningsprodukter heller. Blanda bakpulver med ansiktsvätt och skrubba ansiktet ett par minuter så blir huden len och mjuk och härlig.

Matsodan är inte på bild men den kan man faktiskt avfärga håret med. Inga stora nyansskillnader blir det, men så slipper man också den där neonorangea frillan. Men har man blivit lite för mörk när man färgat håret så går det att röra ihop matsoda och schampo, löddra upp håret och ha i det en timme, så följer en del av färgen med när man tvättar ur det. Lite torrare blir håret så det lönar sig att göra en inpackning efteråt men det är betydligt mildare och mer skonsamt än kemikalier. Man kan upprepa behandlingen också tex en gång i veckan så blir håret gradvis på ett skonsamt sätt avfärgat.

Det finns säkerligen många andra liknande tips men dessa är dem jag använt mig av under flera år redan och som är så pass simpla och snabba och effektiva att jag föredrar dem framför den färdigt burkade versionen.

Vad är era bästa hemmatips för badrumsskåpet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s