DIY asiatisk taklampa

Jag har under ett par års tid nu redan beundrat de vackra taklamporna med asiatiska influenser som skymtat i inredningsbloggar och tidningar. En skandinavisk, avskalad version men med orientaliska former.

Watt och veke:

wattovekeagliowattovekebollkrinkliwhiteAy Illuminates berömda z1 Cottonlamp:

zicottonlamp

Tyvärr är ju prislappen på dessa skönheter inget som passar min inredningsbudjet. Jag är som bekant väldigt ombytlig så att sätta hundratals euro på en sidenlampskärm är inget alternativ. Z1 går loss på runt 400 euro och de två andra ligger inte långt efter i de större storlekarna.

I många veckor har jag vandrat förbi den här fulingen som hängt på mitt lokala loppis här i Smeba. Skrattat lite åt den och undrat vilken kinesrestaurang nån snott den ifrån. Tills jag plötsligt idag mindes den där röda-guldiga kitscha saken och insåg att den trots allt hade potential. sagt och gjort, iväg mot loppiset. Självklart var den kvar, vem skulle nu köpa den utom en knäppgök som jag?

SAMSUNG CSC

Två euro fick jag ge för den.

SAMSUNG CSC

Bort med kitschen. Stålramen hade rätt form. Det var huvudsaken. En gammal tunn gardinsstump och ett hårband (ja faktiskt ett hårband, ingen nål och tråd bara ett hårband) senare:

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

En första version hastigt ihopslängd. I nåt skede skall jag nog fixa till nedredelen som jag nu tills vidare bara knöt ihop. Kanske sy nåt stygn eller två också. Men för hela två euro är jag mer än nöjd.

Annonser

2 thoughts on “DIY asiatisk taklampa”

  1. Men så fyndigt! Är också en sucker för liknande lampor men icke tillhörande plånbok.. Loppis nästa nu då.. Hihhi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s