Gäststugans makeover del 3

Idag får ni en skymt av glasverandan. Den är inte helt klar ännu  men en god bit på vägen i alla fall så man får en idé.

FÖRE

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Lackad furu som i väldigt många andra verandor och sommarstugor landet över. Orangemålat bord, mintgrön kökssoffa och en brun bäddsoffa från 80-talet.

SAMSUNG CSC

Och en häftig retro-tapet från 1960 som vi faktiskt försökte spara först. Vi målade upp allt annat och lät tapeten vara men den var i så otroligt dåligt skick så det blev inte bra. Den var bucklig, sprucken och smutsig och på en del av tapeten ovanför ena soffan var mönstret bortnött av huvuden som lutat mot väggen under så många somrar.
Så spännpappen och tapeten togs ner och sen gav vi oss på alla väggar, tak och golv med litervis av vit målfärg.

EFTER

SAMSUNG CSC
Vilket ljus. Glasverandan är helt underbar. Jag har alltid velat ha en stor glasveranda med gamla spröjsade fönster . Att sitta här och njuta sena sommarkvällar kommer bli helt fantastiskt.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Havsutsikt. Jihuu!

SAMSUNG CSC
Och som en udda detalj jag älskar så sticker berget upp i verandans hörn. Inte så praktiskt om vintern kan jag tänka mig men så är det en sommarveranda också och då är det en charmig detalj.

SAMSUNG CSC
Och så pardörrarna. LYCKA. Som sagt. Den här stugan har alla av de attributen vi önskade i ett egnahemshus vi fick släppa drömmen om då vi istället tog ett nyckel-i-hand-nybyggt hus.

1. Vedspisen i köket. 2. Öppna spisen i vardagsrummet (det fick vi ju in i huset dock) 3. Gamla knarriga plankgolv 4. GLASVERANDA. och 5. Gamla pardörrar.

ÄLSKAR. Just nu är de i ursprungsskick medan jag tvekar över huruvida de ska strykas med ett lager ljusgrå färg eller om dom ska få förbli så här charmigt nötta och härliga.Annonser

3 thoughts on “Gäststugans makeover del 3”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s