Master bedroom

Hela sommaren har jag försummat vårt eget hem känns det som. Vi har bott ute på sommarstugorna till största delen i två hela månader och hemma har vi bara varit och svängt, bykat kläder och klippt gräset. Nu när skolorna och förskolorna dragit igång och  det kyliga vädret gör att man börjar vara mer inne än ute igen så kryper behovet av att boa och mysa till det hemma på så småningom. Fluffa kuddar och hänga ljusslingor. Och jag. Jag får som vanligt lust att måla och tapetsera om eller kludda färg på en möbel eller två haha!

Vårt sovrum var LÄNGE ett rum jag inte riktigt fick bukt med då vi byggt och flyttat in. Jag bloggade flera ggr HÄR och HÄR tex om det redan för flera år sen. Det kändes inte som jag riktigt hittade stilen där inne och det var länge avskalat och tråkigt.

FÖRRsovrumförr
Redan då vi köpte sängen hade jag nog en tanke om att jag ville ha en säng med två höga mjuka gavlar för att ge en lyxigare mer ombonad känsla. Men rummet kändes ändå aldrig bra. Jag fick aldrig till det bara. Lova sov till först i Leander vaggan som skymtar på bilden och sedan i ett hörn i spjälsängen. Inget större fel på rummet heller men ingen wow känsla alls.

sovrumförr2
Det var först när vi hade bott i huset ett par år som jag insåg att det var hela balansen i rummet jag inte trivdes med, en stor säng på ena sidan och en hel vägg med fönster på den andra. Men inte kan man ju ställa en hög sänggavel framför fönstren? Eller så provar man.

Och det blev SÅÅ mycket bättre!

NUSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Plötsligt blev det symmetri i rummet och den stora tunga sänggaveln fick lite tyngd runt sig av höga fönster och långa gardiner.
Den lyxiga hotellrumskänslan infann sig.

Sängen är en modell från Ikea som inte tillverkas längre, också nattduksborden är från det stora varuhuset. Kuddar och lakan från diverse olika ställen, Hm Home, Indiska, Anttila. 

I hörnet står numera ett vitrinskåp med böcker istället för en spjälsäng. Eventuellt kommer jag bli ‘tvungen’ att kludda lite färg på det här i höst ännu.

SAMSUNG CSC

Sänglamporna med celadon fot och stora kupor av thaisiden är mina storfavoriter. Dom fanns i mitt barndomshem i Thailand och i min mammas vardagsrum tills jag till min enorma lycka fick ‘låna’ dem till vårt sovrum ett par år sedan. Jag ÄLSKAR verkligen dem. Någon grön person är jag inte normalt men den här bleka gröna nyansen gör sig så bra till allt det svartvita och beigea.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Sängöverkast hinns det aldrig med så jag försöker att hålla mig till vita/svartvita/beigevita lakan så slipper man bry sig. Kuddarna är ju givetvis alltid så här fint ordnade. Eller inte. Men när dom är det känns det ju onekligen extra lyxigt och ombonat.

På motsatt vägg där sängens huvudända stod förr finns nu en liten tavelvägg, en spegel och en stol att hänga (läs kasta) kläder på. Här måste jag nog också få till nåt i höst. Tapeten som jag aldrig varit helt nöjd med kunde ersättas med lite Kalklitir tänker jag, och en smal tavellist eller dylikt att ställa av smått och gott på under tavlorna kanske? Eller har ni nåt annat förslag för avställningsyta på ett smalt ställe som inte sticker ut för mycket?

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Pardörrarna ut mot terassen som vi satte in extra då vi byggde huset har jag bloggat om flera ggr förut men det är nog en av dom förändringar vi valde att göra på huset vi är mest nöjda med. Det är helt underbart att om somrarna ligga i sovrummet med terassdörrarna öppna mot sädesfälten här bredvid och gardinerna som fladdrar i brisen.

SAMSUNG CSC
Nu till hösten och vintern ska jag byta ut de små mattorna mot lite större och mjukare mattor. Skönt med nåt varmt och mjukt att stiga ner på mörka vintermorgnar. Och så blir det väl nog att släpa hem ännu en och annan Happylightsslinga från jobbet, ni hittar dem HÄR.

SAMSUNG CSC
Mitt favoritrum helt klart. För mig är sovrummet så mycket mer än bara en säng att sova i, här älskar jag då hela familjen kryper upp och ser en film på datorn eller läser en bok tillsammans. Trygghet och vila, värme om vintern, svalka om sommaren, lugn och ro.

 

Annonser

3 thoughts on “Master bedroom”

  1. Fint, stilrent och rofyllt! Lamporna är ju helt fantastiska, drömmer om att hitta ngt liknande på loppis, men tyvärr tycker jag att loppiskulturen i Finland är ganska dålig, mest skräp och för höga priser. Dörrarna har ni all rätt att vara nöjda över, drömmer om ngt liknande i vårar nästa hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s