Kökets säsonger

Så här såg köket ut redan 2011 och faktiskt ända fram tills förra våren. Två hela år fick det se ut så här medan jag var upptagen med att vaka med barn om nätterna och inreda färdigt andra rum i vårt då nybyggda hus. Jag antar att det är ett tecken på bättre nattsömn när jag nu gör om alla rum i huset minst 3 ggr per år. När jag nu ser tillbaka på det så var det väldigt tråkigt och ganska brunt.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Nån gång under förra sommaren började makeovern. Sakta men säkert ändrade jag om en möbel i taget. Det finns egentligen inga bilder av helheten  från ifjol men man skymtar köket lite på en del julbilder.

Ut åkte dom brungrå stolarna som ersattes med en vitmålad kökssoffa som jag räddade när svärfar tänkte kasta den på påskbrasan på sommarstugan ett år. Den var då vispgrötsfärgad och såg inte mycket ut för världen men vit målfärg räddar ju som bekant det mesta.

SAMSUNG CSCkökförr1
Olika udda pinnstolar i svart och vitt samsades med den rymliga soffan runt bordet. I nåt skede hade också byrån bytt färg från trärent till mörkgrå.

köketförr4
När jag städat ut julen för i år ville jag ha in lite färg i köket och klickade hem rosa mönstrade kuddar på H&M Homes mellandagsrea. Rosa tulpaner stod på bordet så fort tulpansäsongen drog igång.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Grått, vitt, svart och lite rosa toner. Inget fel på det. Men jag ÄR ju nog egentligen ingen rosa person som de som känner mig kan intyga. Så efter att ha haft rosa som accentfärg i köket några månader nu var jag redo för något nytt. IGEN.

Jag beslöt mig för att våren får bli blåvit i vårt kök. Krispigt vitt och svart och lite elegantare mönster med blommigt blått och små inslag av årets trendigaste metall, mässing.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Dip dye gardiner som jag fyndat i andrahand på ett FB loppis. ÄLSKAR dem! Klassiska svartvita men med lite edge på samma gång.

SAMSUNG CSC

Kuddöverdragen hade jag från förr i skåpet. Eftersom jag älskar kuddar så passar jag ofta på när jag hittar nåt på rea eller på loppis. Kuddarna i soffan är från Ikea, Jysk, Anno och loppis. Alla i 100% bomull så att man kan kasta dem i tvättmaskinen när matkladdiga små barnafingrar varit på dem.

SAMSUNG CSC

Tills jag får tag i riktiga vita pioner eller hortensior får det duga med tygblommor (jag vet tygblommor är hemska men det FANNS inga riktiga när jag sökte igår) i vasen från Hemtex som ju självklart är ännu en kopia på denna från Svenskt tenn. Ljusstaken som egentligen är en vinflaskställning är ett 2 euros loppisköp och får även den fungera som en budgetversion av Svenskt tenns klassiker Kärleksknuten. Ombytlig som jag är vill jag inte sätta ut stora summor på designgrejer utan försöker skapa stilen på annan väg.

SAMSUNG CSC
Lite blåvitt porslin får stå framme som komplement till dom blåvita kuddarna i soffan. Blåvitt är tacksamt genom att man alltid hittar blåvitt porslin på alla loppisar för struntsummor och så blir det lite extra charmigt om det är udda porslin i olika mönster med bara färgen som gemensam nämnare tycker jag.

Så en blåvit vår hos oss, hur ser våren ut hos er?

Annonser

5 thoughts on “Kökets säsonger”

  1. Haha! Våren i mitt kök börjar med rena fönster 😀
    Sen skulle det förstås vara heeelt okej ifall nån ville komma och byta ut mina kycklinggula tapeter… fast det är ju nog förstås snart påsk – HA!

    Supersnyggt i ditt kök! Får sån lust att flytta dit kökssoffan igen, men det var så krångligt att sätta sig vid bordet, den är nog fel längd för vårt bord tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s