Crazy christmas lady

Varje år är det samma sak. Alla andra tycks vara redo att slänga ut julen redan i mellandagarna eller allra senast efter nyårshelgen. Utom jag verkar det som. Jag klamrar mig varje år panikartat fast i julpyntet in i det sista.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Granen står kvar och jag tycker fortfarande det är lika mysigt att stiga upp och tända den varje morgon. Den barrar knappt ännu i år så det är inte ens ett gissel som det brukar vara. Och alla stjärnor hänger kvar i fönstren än. Antar att jag måste skala bort det mesta till tjugondagknut fast jag helst hade haft stjärnorna hängande tills vårsolen kommer.

Lite till vill jag ha den. Julstämningen. Mest för den där mysiga avslappnade känslan den ger. Den där rätten att krypa upp i soffan under en varm pläd, tända sanslösa mängder ljus och göra absolut ingenting. Och alla ljusen. Så himla mysigt med alla papperstjärnor och ljusslingor överallt både ute och inne. När dom ryker blir det alltid så mörkt och kalt.

Är det ingen annan som är en crazy christmas lady?

Annonser

8 thoughts on “Crazy christmas lady”

  1. Min jul börjar med bastu 23.12 och slutar tjugondag knut! Jag har visserligen en kortare jul än många andra som börjar i oktober, men så kan jag faktiskt njuta av dagarna med julpynt, blommor och choklad medan jag läser julklappsböcker och dricker te. Allt har sin tid och när vårsolen tittar fram och det finns tulpaner till försäljning i alla små kojor, då får även julbelysningen gå i ide, för då kan man börja hoppas igen 🙂

  2. Äh, det är väl inte så galet? Vi hinner ju vänta oss gråhåriga om vi redan nu skall börja vänta på våren. Jag har tyvärr tappat julmyset och istället börjat organisera alla skåp och lådor, men stjärnorna i fönstren får nog hänga kvar ett bra tag. Och övriga ljusslingor ser jag inte som julpynt utan ”myspynt”, vilket betyder att de kan vara framme fast året om. Det är ju så mörkt och dystert, behåll stjärnorna du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s