Jul hos oss

Julen hos oss gick i år som så många år i grönt, vitt, brunt och silver.SAMSUNG CSC

Jag gillar ju att duka festbordet med en sk. ‘centerpiece’ vad det nu heter på svenska. I år var det inga röda äpplen som jag brukar ha utan det var skogstema med enris och skogsdjur i trä och porslin.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Amaryllisen även den vit och grön förstås, är finast den nånsin varit. Mina närmare bekanta vet att gröna fingrar inte är nåt jag begåvats med överhuvudtaget. De enda växterna som överlever enmånadersstrecket hos mig är sådana som lever med rötterna i vatten och alltså står konstant i en en flaska vatten, eller suckulenter och kaktusar. Har dock lyckats ta livet av en hel del sådana också.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Så hur gick det här till då? Jo. Jag fick amaryllisen av min mor till lillajul med två små korta stänglar med en knopp på vardera. Jag ställde den bakom en gardin och glömde dit den ett par veckor. När jag skulle dammtorka fönsterbrädet bakom gardinen lagom till jul hittade jag min amaryllis och då hade den vuxit till sig rejält och fått åtta enorma blommor. Att så mycket gjorde jag för att uppnå det här.

SAMSUNG CSC

I år smög sig även lite svagt gammalrosa med i granen. Väldigt vågat av mig. Och granen? Ja den är lite kort och vid jag vet. Men vi har både huggit den och planterat den själva för sisådär 10 år sedan tillsammans med några tusen andra granplantor en het och myggig sommarvecka då svärfar, svågrarna och jag planterade ut granplantor i rad på det då nyhuggna skogskiftet bakom sommarstugan.

Och så kom ju tomten och hans nisse förstås. Och det var oliiiiidligt spännande.

jul7julafton5jul8

Och visst hade vi ju varit snälla även i år. Så nu stiger vi på tusentals smålegobitar vartän vi går och vaggar My little ponny bebisar i rosa bilstolar och delar kudde med Buzz Lightyear den nya bäste vännen. En fin jul på alla vis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s