Hur blev det med sängen?

Nu när jag är igång med bloggandet igen tänkte jag att jag kanske borde avslöja hur det gick med retrosängen jag efterlyste. Jo. Jag hittade ju en till slut. I Ilmajoki av alla ställen hittade jag precis en sån retrosäng med låga spjälor på sidorna från Niemen tehtaat som jag ville ha för ynka 30 euro. Så nu sover vår Lova loppa i ‘stor-flicka-säng’ och trivs ypperligt.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
‘Sängöverkastet’ är en sarong från Lindex. Dynor från Majvillan, Anno och HM Home, Uggledynan har jag sytt själv av en gamma t-shirt.

Nu ska jag bara besluta mig om sängen ska få förbli knallorange eller om den ska få sig en omgång färg. Gavlarnas inre sidor är jag så illa tvungen att åtgärda oavsett eftersom målfärgen är bort i stora fläckar där det suttit klistermärken som tagit målfärgen med sig när dom tagits loss. Om det blir ett lager färg blir det troligen vit eller blekt mintgrön den ska bli. Kanske samma färg som kitsch-renen som hänger på väggen i samma rum.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Vad tror ni? Mint eller knallorange originalfärg?

Annonser

17 thoughts on “Hur blev det med sängen?”

 1. Stiger rejält ur min comfort zone, och säger orange, åtminstone på bilderna ser den ut att matcha jättefint med alla kuddarna. Om jag skulle måla, skulle jag gått på grått, en lite mörkare och mjukare ton – men helheten är det som räknas och det är svårt att få fast känslan från bilder.

  1. jag är lite in på samma linje, totalt utanför min comfort zone men gillar den på nåt vis. Mörkgrå eller till o med nån bruten svart är också en eventuell möjlighet.

 2. Förvånande nog så gillar jag verkligen den knalloranga färgen. Men sängen blir nog snygg även som mint. Fast jag tror jag skulle behålla originalet… Du är så bra på att fynda och fixa förresten 🙂 Inspirerande.

 3. Härlig och vilken tur du hade! Det är en här i trakten som sökt efter en likadan med ljus och lykta i ett år nu och inte ännu hittat. 😀
  Själv älskar jag ju orange men jag misstänker att den kommer att ändra färg. 😉

  Den gula och uggledynorna är ju bara för fina! ❤

  1. Ja dom är verkligen eftertraktade o brukar fara direkt dom kommer upp till salu har jag märkt så jag var glad då jag hittade den så förmånligt!Älskar också den gula Majvillan dynan, finns sam tapet oclså…urläcker!

 4. Jag älskar ju dendär knalla oranga färgen men du har mer öga för vad som passar in 😉
  Snygg säng är det och billigt fick du den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s