Björksav

Hittade en björk på en äng tvärs över vägen från vårt hus där det rann sav i helt otroliga mängder efter att den kapats under vintern. Tog tillfället i akt och tänkte why not, vi testar. Savtappning.
savtappning3savtappning1savtappning2savtappning5savtappning6

Voilá. Efter bara två timmar hade vi en och en halv liter björksav att flaska och ställa i kylen. Känner mig som värsta martha husmodern nu. Nu undrar jag om nån har erfarenhet av björksav? Hur får man det att smaka bäst? Har läst att man kan göra saft på det, dricka det som det är, lägga i citron och honung. Det ska ju vara galet hälsosamt i alla fall så om man kunde få det att smaka nånting mer än bara vatten med lite gräs i vore det ju kul så att barnen kanske ville dricka det som saft.

(PS. googlade lite innan och savtappning ingår inte i allemansrätten så man bör fråga markägares lov innan man borrar eller sågar i en björk, nu var ju grenen färdigt avsågad och saven rann ut på marken på en öde äng så jag utgick ifrån att det var ok för mig att ta tillvara den)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s