Färgklicken

Jag vet att det har tagit länge. Jag har inte velat avslöja resultatet innan jag var helt nöjd, och innan jag hade alla detaljer på plats. Men nu får jag helt enkelt inse att jag inte kommer att hitta den perfekta mattan, eller dom perfekta gardinerna till mitt senaste makeover-projekt just den här veckan. Så då får jag lov att avslöja det medan det är good-enough. Inte helt färdigt alltså, men på god väg, så här ser Lovas rum ut just nu. Före bilderna hittar ni HÄR.
SAMSUNG CSC
Min gamla klänning som mormor stickat åt mig hänger på väggen. Den har varit en av Lovas egna favoriter och den är speciell så till vida att det är en modell och färg som ‘gått i släkten’ Det finns bilder på såväl min mamma på 40-talet, mig på 80-talet och Lova på 2010-talet i samma modells klänning stickade av samma kvinna.

Leksaksspisen fick bli mintgrön och den gamla dockmatstolen hittade jag på loppis.
SAMSUNG CSC
Vimplarna sydde jag av gamla resttygbitar jag hittade i skåpen. Gamla gardiner, lakan och t-skjortor fick nutt liv.
SAMSUNG CSC
Lovas säng gick från spjälsäng till barnsäng när vi monterade bort den ena sidan. Otroligt nog hålls hon bättre kvar i den nu när den är utan staket än när den hade staket. Den rosa retrolampan i metall gav jag 2 euro för på loppis. Dockvagnen är min gamla som pappa hade sparat åt mig på sin vind.
SAMSUNG CSC
Uggledynan svängde jag ihop av två gamla t-skjortor. En av Magnus gamla turkosa t-skjortor fick bli dyna och så klippte jag ut ugglan från en av mina gamla t-skjortor och sydde på den som applikation.
SAMSUNG CSC
Gardinerna är jag som sagt inte helt vän med än men den här kappan råkade finnas kvar i skåpen sedan den hängt i vårt första gemensamma kök under studietiden så den fick komma upp tills vidare.
SAMSUNG CSC
La pièce de resistance. Det loppisfyndade plasteländet fick sig ett lager ljusturkos målfärg och bara jag hittar en lagom stor klocktavla ska barometern ersättas.
SAMSUNG CSC
Böckerna fick plats i en gammal låda jag hittat på sommarstugan i förrådet.
SAMSUNG CSC
Mera ommålade grejer. Den gamla byrån som jag målade gul har funnits i mitt rum hos pappa sedan jag var liten. Och gungälgen Helge från Ikea fick bli senapsgrön. Tavlorna ska ännu upp på väggen.
SAMSUNG CSC
Från vitt och rosa och ganska avskalat till färggrannt med en dos retro.

Lovas rum är definitivt ‘the odd one out’ i vårt hus just nu. Jag klev rejält utanför min egen comfort zone med det här projektet och jag måste erkänna att jag inte är helt bekväm med det ens ännu. Jag har splittrade känslor kring hur det blev. Å ena sidan älskar jag att det är piggt och barnsligt och glatt och mycket mer Lova än hur hennes rum såg ut innan. Hon är ju inte alls nån romantisk lugn rosa prinsesstyp precis. Å andra sidan är jag själv mest bekväm med två max tre färger åt gången i ett rum varav en alltid är vit. Jag älskar färger och retro i andras hem, men jag har haft svårt att få det att passa in hos oss. Nu beslöt jag mig helt enkelt för att barnens rum inte alls behöver passa in.

Så vad tycker ni? Hiss eller diss? Risken finns att jag några månader från nu tar fram vitmålburken och återvänder till stilen det var innan. Antingen det, eller så smittar färgen av sig på det övriga huset lite i taget. Man vet aldrig. Jag kanske har en inredningsidentitetskris på g?

Annonser

7 thoughts on “Färgklicken”

 1. Hej. Hittade dina fina bilder när jag googlade på ‘gul spjälsäng’.
  Vet du möjligen vad kulören på byrån heter?
  Hälsningar Anna

 2. Vad fint 🙂
  Min pappa har tillverkat klockor i parti och minut och om han inte redan har skänkt bort alla överlopps urverk sen i tisdags då han ringde in till efterlysningen så kan du testa ifall han har något passande urverk att skänka bort:
  http://svenska.yle.fi/artikel/2013/04/30/efterlysningen-den-30-april
  (Urverk till klockor bortges.Ring 044 – 590 3941)
  Annars kan man hitta en massa smått och gott just via efterlysningen, som tips åt dig och alla andra som gärna målar och gör om!!

 3. Fint! Gillar speciellt det ommålade köket och gungälgen. Och du har visserligen gjort det retro, men med en mildare färgskala som jag tycker är jättefin. Och barnrum behöver nog inte ”passa in” tycker jag. De blir ändå en färgexplosion med alla leksaker, så more is more tror jag gäller i barnrum. I övrigt går jag hårt på less is more.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s