Den stora trotsen

För tredje gången på fem år har den invaderat vårt hem nu. Tvåårstrotsen. Den kommer aldrig tyst och lugnt. Den kommer alltid med buller och bång. Plötsligt står man bara där inför fullbordat faktum och allt tar tjugo ggr längre än innan. Avklädning, påklädning, blöjbyten, toabesök, tandborstning, måltider, nattningar, allt. Alla små vardagsrutiner förvandlas plötsligt till enorma obestigliga berg. Det är tjat och bråk och tandagnisslan, tårar, svett och stresshormoner som sprutar.

Som imorse. Det tog 40 minuter för oss att ta oss ut genom dörren. Detta från den punkt när allt annat var klart och pojkarna redan utomhus påklädda. 40. Och jag är ingen nybörjare när det kommer till att tvångspåkläda gallskrikande totalvägrande sparkande klösande tvååringar som rusar omkring nakna och vägrar klä på sig. Nånting alls. Frånsett en kissvåt nattblöja från roskisen och en bebis-sommarjacka och ett par retro gummistövlar från 1985 som är tre numror för små.

Till slut kom vi oss iväg. I tre numror för små gummistövlar med små krökta tår för att få på dem. Och med storebrors fem numror för stora vantar på händerna. Och en mamma i förarsätet på bilen som var mer sönder än hel i själen.

trollungen2trollungen6trollungen5trollungen1

Men ni ser ju. Hon e ju alldeles alldeles underbar den här trollungen vår. Även om hon strimlar föräldranerver effektivare än en industrinivås dokumentförstörare.

Annonser

1 thought on “Den stora trotsen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s