Debutanterna

Att lära ETT barn att åka slalom som aldrig förr stått på slalom skidorna är en utmaning i sig. Men vi tänkte, what the hell, lika bra att hoppa i i den djupa ändan direkt. Så vi packade alla barnen i bilen och drog till Öjberget. Tre barn debuterade i slalombacken på samma gång. Som lärare hade dom en pappa som inte haft ett par slalomskidor på fötterna sedan han gick i trean i lågstadiet och en mamma som varit i en slalombacke en gång på 16 år. Det kunde ha blivit en flopp. Men istället gick det så här:

slalom10

I början fick pappa fungera skidlift.

slalom6

Wow, titta mamma jag har siiiidor.

slalom1slalom7slalom5

Lova loppan älskade. Efter ett par timmar fick hon fara och sova eftermiddagsvila med farfar som fanns i kulisserna hela dagen och pulkade med det barn som för tillfället var för trött för att åka skidor. Då köpte vi andra liftkort och Magnus och mina ben fick vila i uppförsbackarna.

slalom3slalom9slalom4slalom8slalom2

Och som dom åkte. Jag är mäkta imponerad av våra barn måste jag säga.

William som var rätt ‘stor’ för att börja åka slalom med sina sju år fattade galoppen direkt från start och efter ett första inledande åk när han svor och bannades över det där arma ploooooogandet som mamma tjatade om då han hellre ville åka störtlopp så kurvade han som han inte gjort annat.

Och Elias som under första åket lade sig ner mitt i backen och skrek ‘mamma du gör ju så det bara blir feeel!’ och började spänna loss skidorna innan han ens avslutat sitt första åk, ville vid dagens slut bara  ‘åka ett varv till’.

Och tänk vilka resurser man lyckas mana fram nånstans ifrån man inte ens visste fanns förrän man hade barn. Att man efter tio års paus från backarna tydligen överlever en femåring hängande mellan benen i liften (Elias fattade först inte riktigt att han nog ändå måste stå på egna ben i liften och hängde alltså verkligen bara där) och dessutom gör det utan att trassla in sig i ankaret och ramla omkull så dom får nödstoppa liften. Att man också lyckas ha med sig tre slalomdebuterande barn i backen utan att nån i familjen brutit nåt eller strypt varandra innan dagens slut. Och att man (Magnus) tydligen har slalomåkandandet kvar i benmärgen sådär så att det kan plockas fram igen när behovet uppstår efter 23 år på en snowboard. Nästan så vi förtjänar en medalj. Stor hit. Det blir inte sista gången.

Annonser

2 thoughts on “Debutanterna”

  1. Bra jobbat! Jag som tyckte det räckte alldeles tillräckligt med två stycken. Så en guldmedalj är ni nog värda! 🙂

    1. Ja två var nog mer lagom, när vi sedan hade varsin lärling kunde vi ju på ett helt annat sätt ta liften ända upp och ränna ner. men nästa gång kommer vi kunna göra det med alla tre för nu behärskar William redan liften ensam, han ville prova och klarade det galant några ggr, så då kan vi ta varsin av dom två yngre med upp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s