Om att vara lättpåverkad

För en dryg vecka sen kom Magnus plötsligt hem med den här boken. Han hade fått låna den och undrade vem av oss som skulle läsa den först? (Vi läser ofta samma böcker och diskuterar dem sedan) Jag hade precis läst ut min senaste bok så det passade perfekt.

Image

Och visst. Som så många andra älskar jag nu den här boken utan att ens veta riktigt varför.

Jag är ju ingen ultralöpare precis. Jag är mer en 5 km kind a’ girl än 50 km eller 500. ‘Löpare’ är jag väl heller inte överhuvudtaget, gamla tanter  promenerar regelbundet om mig, men joggare, kanske, eventuellt. Så varför då läsa en bok om ultra hardcore barfotalöpare?

Nånstans där finns ändå det där genuina intresset, kärleken, det där som fastnade redan för snart tio år sen när jag första gången regelbundet började snöra på mig mina lenkkare och bege mig ut i -15 grader och kolmörker i januari ett år när jag fallit för pressen att ge ett nyårslöfte. Joggandet är en av dom saker jag ständigt återkommer till oavsett hur långa pauser pga graviditeter och annat jag håller.

Och som om det hade varit meningen, så dök det ju upp ett erbjudande i tidningen i förrgår på barfotaskor från Merrell. Och till på köpet, knallrosa och gula. Mina absolut favoritfärger vad gäller träningkläder. It was meant to be. (Antingen det eller så är jag världens mest lättpåverkade).

Image

Huruvida dom blir använda  mest på gymmet och promenader eller om jag vågar testa dem på joggingrundan återstår att se. Jag har under de senaste åren gradvis trappat ner dämpningen i mina joggingskor från superdämpade, till lite mindre dämpade modeller, till ett par av dom nya halvblodsskorna (dom som är nån slags mittemellanversion mellan joggingskor och barfotaskor med den delade sulan). Men det här är mitt första par riktiga barfotaskor utan nån dämpning överhuvudtaget.  Nån av er som redan springer med såna här? Åsikter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s