Fyra orsaker att älska gymmet

1. Träningen givetvis. Alltid lika skönt och så äääär det ju så tillfredsställande när man vaknar med träningsvärk. Jag behöver knappast gå mer in på detalj om hur skönt det är att träna. Antingen gillar man det eller så inte, för mig är det ett livselixir utan vilket jag skulle bli knäpp. Eller åtminstone betydligt ilsknare och otrevligare

2. Ensamheten. För en småbarnsmamma som vare sig får gå på toa eller duscha ifred utan alltid har publik alternativt en ilsken unge som stängts ute och som står och bankar på dörren och vrålar, är det oslagbart att få duscha och sitta i bastun så länge jag vill helt för mig själv. Man kan gott vara ensam bland en massa andra kvinnor. Ingen av dessa kvinnor frågar ‘maaammaaa, veet du vaaa?’ åttahundra ggr per dag för att sedan berätta om att dom kakkat en ovanligt stor korv den dagen eller motsvarande.

3. Kroppsmedvetenheten. Man skulle kanske kunna tro att man får mer kroppskomplex av att gå på gym bland en massa tränande kvinnor men icke. Där i duschen och bastun om nånstans, detsamma gäller simhallar o dyl blir man minsann medveten om att INGEN ser ut som kvinnorna i tidningar/kändisar osv. Där finns bara vanliga kvinnor. Runda och smala, långa och korta, där finns celluliter och hängbröst, muskler och gäddhäng. Och man kan slappna av och bara vara tacksam över sin kropp som faktiskt fött tre barn och som fungerar så fint ännu.

4. Avledningen. Vila för hjärnan. Alla tankar, alla vardagsbekymmer flyger sin kos så fort jag kliver in där. Jag varken hinner eller vill tänka på nåt annat än musiken, takten, träningen då jag är där. Och veckor som denna som börjat riktigt usligt med både påkörning bakifrån för Magnus o barn som satt i bilen och som hade stannat för en fotgängare (M o barnen är ok bilen har lite småskador bara) och dessutom sådana här trevliga lappar hem från dagis. Ja. Såna veckor kan man behöva ett litet andningshål mentalt.

mask

Annonser

1 thought on “Fyra orsaker att älska gymmet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s