Utmaningen

Jag har inte bakat pepparkakor själv sedan jag flyttade hemifrån. Inte ens sedan jag fick barn. Pinsamt jag vet. Men barnen får baka pepparkakor alla år med släktingar och på klubbar och dagis så dom har inte varit utan den glädjen ett enda år i alla fall.

Jag har aldrig, nånsin gjort ett pepparkakshus. Aldrig ens varit med och gjort ett. Jag har aldrig så mycket som ägt en sprits. Förutsättningarna var alltså inte dom bästa om man säger så när jag drog igång dagens projekt.

IMG_0255

Och här har ni resultatet då. Mitt/vårt allra första pepparkakshus någonsin.

IMG_0257IMG_0256 1IMG_0261IMG_0260

Det lär inte vinna några tävlingar och jag får nog jobba en del på min spritsteknik men för att vara ett första försök så gick det ändå förvånansvärt bra. Inga delar gick sönder. Ingenting rasade in. Ingen brände sig på det smälta sockret. Och jag behövde aldrig ens ta till limtuben jag hade tagit fram för säkerhets skull.

Ingalunda perfekt men good enough. Det kommer nog bli en årlig tradition från och med nu tror jag.

Annonser

11 thoughts on “Utmaningen”

  1. Alltså kvinna, du trollar ju allt till så vackert med dina händer!! Wow! säger jag bara! Jättesnyggt!
    Men ja, pepparkakshus är en sån grej jag tycker man bakar UTAN barn, och har inte än haft chansen. Ska nog försöka få ihop ett i år, som tidigare. Men de är nog lite småtråkiga jämfört med ditt lilla första försök. 😉

    1. Oj men tack 😀 Mina barn fick nog snällt sitta och se på när jag donade med pepparkakshuset, dom fick göra vanliga pepparkakor under tiden för att hållas lugna 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s