Makeover magic

Inredningsmässigt är det väldigt på modet just nu med lyxiga fina bordslampor. Gärna med fötter i silver imitation, aluminium och så vidare. Som dessa skönheter från Riviera maison till exempel.

Urläckra. Priset? Not so läckert om man som jag är ganska ombytlig med sin inredningssmak och med åren har lärt sig att även det jag idag tycker är klassiskt och evigt, kommer jag om tio år uppfatta som oerhört daterat. Dessa två ovanför tex har prislappar på mellan 200 och 260 euro, utan skärm. Och jag är inte en person som nöjer mig med EN snygg bordslampa dessvärre.

Enter the makeover project. På ett bakluckeloppis i somras kom jag hem med dessa två fynd. En ny skärm ännu i plastet för 3 euro (den hör till ett annat makeover projekt som inte är klart än), och så lampfoten. Hela en euro fick jag ge för den. Magnus tyckte nog jag var lite konstig när jag envist skulle ha den där fula 80-talssaken.

Loppis lampfot + en några euros ny lampskärm från närmaste större matbutik + en burk kromspray som jag hade i lådan. Et voilá.

Nu står den där och pryder sin plats bland dom andra silvergrejerna i min alltjämt växande samling. För en totalkostnad på under 10 euro inklusive glödlampa, ny kontakt, skärm, målfärg och fot.

(Och nu börjar jag vara så oerhört trött på att försöka fota vettiga inredningsbilder med en Iphone så jag bara MÅSTE ta itu med mitt kameraproblem. Begagnat 50mms objektiv till en Nikon som nån vill sälja? Och så en person som kan reparera en Nikon också mottages tacksamt.)

Annonser

2 thoughts on “Makeover magic”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s