(S)kammen

Saker man hittills undvikit att stifta bekantskap med när man haft sina barn hemma och inte i dagvård:

Japp. Nu var det dags att införskaffa en luskamm. Den fruktade lappen har kommit upp på väggen på dagis. Och det lustiga är att fast jag VET att det inte har ett skit att göra med dålig hygien som man trodde förr. Och fast jag VET att det är ofarligt och vanligt och absolut inget att skämmas för. Så ÄNDÅ hoppades jag i mitt innersta att apoteket inte skulle vara smockat när jag skulle be om att få köpa en luskam. Och fast apoteket sedermera var tomt, så halvviskade jag fram mitt ärende med ett litet halvkvävt fniss efter och ursäktade mig med en förklaring om att ‘jo det går tydligen på dagis nu’. Så oerhört löjligt och önödigt av mig.

Nå. Till min stora lättnad (nu tänker jag faktiskt inte ens på skammen utan mest på vilket otyg det skulle vara att försöka avlusa tre barn som den ena hatar att kammas mer än den andra) kammade vi hem noll (haa haa) än så länge. Men sjutton vet vad jag gör jag den dagen jag eventuellt möter en ruskig liten lus i ett mörkt hårbotten.

Annonser

4 thoughts on “(S)kammen”

  1. Ämnet diskuterades i Min morgon för inte alls längesen! Just det där med skam och hur det sitter i ännu idag. Iaf, läkaren i programmet menade att de oftast är bakom öronen och i nacken, om man inte riktigt vet var man ska kolla.

  2. skammen fick jag uppleva i lågstadiet. pappa gjorde mig än mer skamsen när han drog fram värsta mikroskopet för att se på den lilla lusen förstorad till tusen. han menade väl nog väl, men jag tyckte att det var hemskt, för då var det ju verkligen så fel, så fel att vara så smutsig, så smutsig att man får något så hemskt, så hemskt som löss. ja huvadå.
    tur ni kammat noll hittills, hoppas det fortsätter så! men om ni hittar nåt, se nu till att inte magnus gör narr av barnen – dom kan få men för livet! 😉

    1. haha oj, blir alldeles fnissig, för det där e sånt JAG skulle kunna göra på allvar, ta lusen under lupp liksom o kolla på den förstorat, ska komma ihåg att inte göra det så barnen ser om det blir aktuellt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s