Mysteriet med de avklippta skosnörena

Morgonen den 18de augusti gjordes ett makabert fynd i det Hansénska hushållet.

På brottsplatsen hittades  snörstumpar. Fyra stycken till synes klumpigt avklippta skosnören. Efter en snabb analys av skoskåpet kunde man konstatera att stumparna torde komma från ett par Converse skor. Snörena var också vita och onötta. Bevisen pekade tydligt mot ett par Converse av nyare fabrikat. Vittnesmål från kvällen innan avslöjade att familjens äldsta son hade suttit i köket och övat rosetter på mammas nya Converse skor. Nu var skorna spårlöst försvunna.

De båda misstänkta som kallats till förhör bedyrade sin oskyldighet till dådet. Ett mycket bekant scenario för utredaren. Det var inte första gången sönderklippta klädesplagg hittats gömda hos de misstänkta. Men dom gav sig inte. Timme efter timme envisades dom med att dom inte visste var skorna var trots hårda korsförhör och tortyr i form av 15 minuters uppskjutande av lördagsgodisutdelningen.

Mamman i familjen facebookade om det makabra fyndet. Maken Magnus som var på jobb kommenterade att han anmärkningsvärt nog faktiskt tänkte köpa skosnören när han gick förbi dem i butiken tidigare på morgonen men sedan struntade i det trots allt. Ett osannolikt och tragiskt sammanträffande.

Moderns converse skor hittas slutligen. Med skosnörena intakta. Mysteriet tätnade. Vart hörde snörstumparna?

Kvällen kom och maken kom hem. Vid middagsbordet fortsatte förhören igen och tillsammans försökte utredarna lägga ytterligare press på de misstänkta för att få dem att avslöja var skorna var och vad som egentligen hade hänt. Under dagens lopp hade den yngre misstänkta visserligen erkänt dådet i ett svagt ögonblick men utredarna misstänkte att han bara var ‘the fall guy’ eftersom han verkligen inte tycktes veta vart skorna tagit vägen.

Efter långa resultatlösa förhör ger utredarna slutligen upp och förklarar fallet ett olöst mysterium. Familjefadern hummar en stund och spekulerar över varför ett sådant makabert dåd plötsligt utförts i familjen och så säger han: ‘pojkarna måste ha sett på när jag klippte av MINA skosnören på mina converse på morgonen och härmat mig.’

Annonser

7 thoughts on “Mysteriet med de avklippta skosnörena”

  1. Jamen ja just det, det blir ju fyra om man tar en bit från varje ända, vad smart jag är. *himlar med ögonen*.
    Var han också sträng vid förhören? 😀 Fniss.

  2. Men alltså. Nu blev jag lite bortråddad här. Hur många par converse har fadern i huset? O vems skor fattas? 🙂
    Oberoende, INTE smart att visa sådant till barn, inte alls! 😀

    1. Fadern i huset har iof sig många par converse men grejen var ju alltså den att det var bara ETT par som snörena klippts av på, hans egna. Så det var aldrig nåt barn som klippt något som vi trodde, det var ju bara Magnus haha 😀 och han kopplade liksom aldrig att det var DOM stumparna det gällde utan vi försökte ju pumpa ungarna på vad dom hade gjort med mina converse som senare hittades i en garderob orörda 😀 till slut var det jag som sa men väntas nu, har DU klippt DINA snören imorse? men är det inte dom stumparna då? hahahaha 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s