2 åringen

För ganska exakt två år sedan, nästan på minuten när jag som bäst börjar skriva, steg vi innanför dörrarna till förlossningssalen för tredje gången. Vi borde ju ha anat redan då. Att hennes sätt att komma till världen var en ledtråd till hennes personlighet. Nio dagar på övertid kom hon. Lova gör aldrig något på befallning. Hon låter sig inte övertalas, lockas, vilseledas eller luras. Hon kommer och gör saker när HON är redo. Och när hon gör, har hon oftast fart på.

Hela 25 minuter tog hon på sig när hon väl bestämde sig för att födas till världen. Och även det var lite för länge i hennes värld. Barnmorskorna skrattade och sade att hon nog var en amper ung dam när hon gallskrek direkt huvudet var ute men innan kroppen ens var född. Och det visade sig minsann stämma. Arbetsnamnet fick bli ‘Asta’ pga hennes bestämda gammel-tantaktiga min. Älskad och efterlängtad . I dagsläge storebrödernas och husdjurens skräck. Inte alla gånger så ladylike även om skenet kan bedra när hon klär på sig lager på lager av klänningar och kjolar, armand och halsband. Ofta i kombination med sina tuffa Blixten tatueringar som hon stolt visar upp. Lova är ingen man sätter sig på.

Favoritsysselsättning nummer ett frånsett att klä på och av sig från topp till tå helt utan hjälp tjugo gånger per dag, är simning. Eller vatten i alla former. Bad och duschar drar ut på tiden och jag anar redan hur höga vattenräkningar vi kommer att ha när fröken når tonåren. Gosig och kärleksfull. Envis som synden. Spottar, fräser, kramar och smeker om vartannat. Älskade Lova loppan.

GRATTIS PÅ DIN TVÅÅRSDAG!

Annonser

6 thoughts on “2 åringen”

  1. Vilken härlig bild på tant Asta, tänk att man som nyfödd kan se sådär bestämd ut 🙂 Ett stort grattis till tvååringen.

  2. Stort grattis!! Man ska inte låta sig sättas på, tycker jag! O som tredje barn med två bröder måste man väl vara lite tuff för att klara sig! 🙂 Hoppas ni har en fin dag tillsammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s