Kämpen

Dagens hjälte, i alla fall i min värld. Modiga, modiga Elias. Vilken kämpe han har varit. Så ont, så ont har han haft och ändå har han tappert låtit en hel drös främmande människor lyfta och undersöka och peta och sticka i honom. 

Det blir många veckor i rullstol framöver. Igår föll han, på nåt vis som vi ännu inte vet exakt hur eftersom ingen såg det, när han gungade i en stor metallgunga för många barn i en lekpark. Benet har troligen fastnat på nåt vis och gungan som är stor och tung fortsatte svänga. Vad exakt som hände, vet vi inte, men lårbenet brast som en kvist på lilla Elias.

Igårkväll opererades han och han har nu inborrat i benet två flexibla långa metallskruvar som sträcker sig från knät nästan ända upp till höften. Efter att ha sett röntgenplåtarna kunde vi bara konstatera att det var en otäck fraktur men operationen gick bra säger dom och barn läker ju som bekant otroligt snabbt. Om allt utvecklas som det ser ut nu slipper vi hem från sjukhuset imorgonkväll. Sen ska vi försöka få vardagen att gå ihop med Magnus som börjar jobba på torsdag, William som börjar förskolan nästa måndag, o så Lova i vagn, Elias i rullstol o så hunden i koppel när man ska röra sig nånstans.

Så nu efterlyser jag en gammal syskonvagn att låna ett par månader i Vasa-trakten. Typ en gammal Brio Pony eller motsvarande, ingen flashigt, bara den rullar någotsånär lätt med ganska mycket vikt i och är rymlig. Behöver absolut inte ha liggläge eller nåt sånt. Skicka mail om ni har nån som står oanvänd i garaget som ni kan tänka er att låna ut till en rullstolsbunden fyraåring några veckor!

Annonser

14 thoughts on “Kämpen”

 1. Stackars liten! Har själv en sexåring som just suttit 6 veckor i rullstol när han bröt benet i en fotbollsmatch. Hans ben var gipsat från foten upp till höften så det var en liten utmaning innan man fick vardagen att fungera när man också hade två andra livliga killar att ta hand om. Men allt går och barnen är sådana kämpar när det gäller 🙂 Hoppas ni får en fin fortsättning på sommarn/hösten iallafall!

 2. Hej!
  Oj, så ledsamt för en liten kille! Tyvärr har vi ingen vagn att låna ut. Istället har jag plockat ut några inlägg om vår sons lårbensfraktur. Kanske du orkar läsa och konstatera hur bra det kan bli?! 🙂 Det är helt otroligt hur snabbt de små läker och snart ska du se att din söta son springer i full fart igen!

  Önskar er allt gott och massor med ”krya-krya”!

  http://seraliasstuga.blogspot.fi/2011/03/olyckan.html
  http://seraliasstuga.blogspot.fi/2011/03/konvalescent.html
  http://seraliasstuga.blogspot.fi/2011/03/ben-fore-efter.html
  http://seraliasstuga.blogspot.fi/2011/04/starwarsgips.html
  http://seraliasstuga.blogspot.fi/2011/08/puikkojenpoisto.html

 3. Jag är ny läsare här på bloggen. Vad h ä m s k t detdär med benet, stackars barn och stackars föräldrarna :(. Vi har haft ett par olyckshänderlser i sommar, men inget jämfört med dethär – och jag som då har kännt så stark smärta i bröstet för barnets skull… Hui, hui, vad hämskt – hoppas han är en kämpe! Att höra sånthär får nog allt annat att kännas otroligt värdsligt. Ska följa med hur det går för er.

 4. Stackarn, tycker att han har haft helt tillräckligt med otur nu med sin astma och allt.. Hoppas han kryar på sig snart!

 5. Stackars liten 😦

  Precis samma sak hände åt André då han var 6 år, fast han fastnade med benet i en grop i snön, blev skuffad och lårbenet av. Knäx.. Var jobbigt ett tag, men det läkte ihop fint, och idag har han bara små ärr, plus metallpinnarna som sen plockades ut, som minne 🙂

  Jag tog tjänstledigt då, och var hemma med honom och några dagbarn för att allt skulle vara enklare.

  Men som du skriver, barn läker fint, och det kommer att gå i ett nafs så är han uppe å springer igen!! 🙂

 6. Vi har en risig Carena! Är nog helt användbar, och tvättar man upp tygen så är den helt okej. Ni får den om ni vill ha den!

  1. Hurudan carena är det? har den små hjul? för vi har grusväg vid oss så paraplyvagnstypens hjul funkar tyvärr inte 😦 men om den har stora hjul låter det toppen, risighet o skitoga tyger spelar ingensomhelst roll!

   1. Den har stora hjul! Jag skulle fast kunna slänga dit den imorgon om ni vill ha den. Som sagt, den är smutsig och sliten, men funkar!

 7. Vi har ju den röda Mountain Buggy som ni gärna skulle få låna, men den har punka. Men om ni orkar och har tid att fixa punkan och inte får någon från närmare håll så är den er. Jag ska dessutom till Vasa den här veckan.

 8. Nämen kära nån sån otur! 😦 Stackars liten!! Kan tyvärr inte hjälpa dig där borta, sku du ha bott närmade hade vi haft en syskonvagn som står oanvänd. hoppas ni hittar någon passlig fort!

  1. Ja det var nog sån osannolik otur att man inte kan fatta! Månne inte vi hittar nåt så vi slipper o röra oss utan att vara två vuxna, tack i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s