Ingen höjdare

I ambulansen med Elias. Gårdsloppis på Stundars förbyttes i troligen brutet lårben.

Annonser

25 thoughts on “Ingen höjdare”

 1. Okej, jag skulle inte använt dom orden han använde, men i min värld skulle det konstigt att fota sin ambulansåkande son och lägga ut det inför ”allas” ögon (lika konstigt som jag fortfarande tycker det är att ”skriva dagbok” och låta hela världen läsa den..) Tror med all säkerhet att du tyckte det var jobbigt, det är väl därför man reagerar, att du då fotade honom OCH la ut bilderna… Fast Far kallade inte dig för pervers, bara din handling! STOR skillnad!!

 2. Jag håller fullständigt med Far i båda hans inlägg, men var och en gör ju som den vill. Vi kan ju alla välja vårt sätt att leva och Joanna väljer att skriva offentligt om hela sin familj (hon har ju ingen sluten blogg), då måste man väl räkna med olika åsikter. Och för den delen kan man ju spara bilden i kameran/framkalla bilden på papper och titta på den på det sättet… Allt måste inte läggas ut, eller?! Men tur att allt ändå gick bra!
  Susanne

  1. Precis, var och en gör som dom själva vill. Men det är en ENORM skillnad på att räkna med olika åsikter på en öppen blogg och på att acceptera att bli kallad sjuk och pervers. Man får också komma ihåg att det inte var mindre traumatiskt för mig att åka ambulans med min son än för tex ‘far’ bara för att jag valde att fota händelsen. Vari ligger det perversa i att dokumentera vardagen och verkligeheten? han var inte naken, inte blodig eller nåt sånt. Bilden är av en inlindad sovande pojke tagen under ett lugnt ögonblick. Det var aldrig något som fattades honom för att jag fotade, inget bort från honom. Jag tog inte situationen någo mindre på allvar för att jag valde att fota, tvärtom ville jag föreviga det just för att det var så stort. Folk sätter upp bilder från förlossningssalar där både ett och annat syns, hur är detta mer perverst? varför får man dokumentera det stora fina men inte det stora jobbiga i livet med småbarn? Att vi dessutom har stor del av släkten på annan ort och i andra länder har ocksp en del i vad jag bloggar. Man får sjlvklart ha åsikter, och man kan ifrågasätta. Man kunde tex istället ha frågat, artigt, varför jag valde att fota min son vid ett sånt ögonblick, istället för att kalla mig sjuk och pervers.

   1. Ok, eventuellt använde jag för starka ord, men som Susanne inflikade har jag aldrig attackerat Joanna som person och det har jag heller ingen orsak att göra – det var själva handlingen jag tyckte var förkastlig och störd Har för övrigt precís samma åsikt, om inte en nännu starkare sådan, när det kommer till förlossningar och dylikt – de är oerhört känslomässiga ögonblick, men behöver definitivt inte visas upp för hela världen.
    Vad var och en sysslar med och fotograferar är ju också i grund och botten dennes ensak – vi bör dock komma ihåg att när det blir en offentlig handling på nätet ändrar också spelreglerna, vare sig vi vill eller inte. Joanna verkar vara en förnuftig kvinna med många sunda värderingar och min poäng är att då inser hon också att samtidigt som man lägger upp en dylik bild på nätet så provocerar man även läsarna. Att reaktionerna då kan bli starka kan inte komma som någon överraskning.

 3. Kan inte låta bli att kommentera detta inlägg. Hoppas och håller tummarna att Elias snabbt tillfrisknar och kan börja leka igen, det är ändå det som är huvudsaken. Dock kan jag inte låta bli att tycka det är sjukt/perverst ja vilket ord ni vill att ta foto på ens eget barn i en ambulans! Har själv två barn i samma ålder och har varit med om en tur till sjukhuset med båda – att i en sådan situation börja fota anser jag helt fruktansvärt.
  Hoppas som sagt allting går bra, finns inte ord att beskriva hur hemskt det känns när ens egna barn lider och man inte kan hjälpa till genast. Den här bilden äcklade mig dock ganska häftigt.

  1. Tänk att när jag tog bilden, så VISSTE jag att nån skulle komma med en sån här kommentar om jag bloggade den sedan. Men jag valde att ta den ändå. Egentligen tycker jag inte jag är skyldig nån en förklaring eller ursäkt till att jag valde att göra det, hur du upplevde ambulansfärden med ditt barn och hur jag upplevde det är två helt olika saker. man är individer. Men för att du ska förstå hur jag tänkte så ska jag förklara ändå. För det första tog jag ju ingalunda bilden bara för bloggsyfte, utan framförallt för Elias skull. Elias har alltid varit galen i ambulanser, varje ambulans han nånsin sett har han vinkat åt o han har pratat om att han vill åka ambulans nån gång o om han inte får det så vill han bli ambulanschaufför när han blir stor. Han har också förut varit på sjukhus o dyl o då har han alltid också fotats, dessa foton har varit otroligt viktiga för honom efteråt, han får visa släkt o vänner hur han hade det osv. Ambulansfärden är en stor spännande grej för honom. För det tredje hade han i det här skedet somnat i ambulansen, han sade strängt åt mig o ambulanspersonalen att vara tysta o inte röra i honom för att han ville sova, troligen av shock, men det var hans önskan. Han ville alltså inte att jag skulle hålla handen eller nåt sånt, för jag försökte ju det först. Han grät inte, skrek inte, och hade just då inte så ont iom att han var fixerad i en upplåsbar packning. Jag visst eju också att hans skador inte var livshotande iom att en läkare redan hade undersökt honom på plats innan vi startade mot stan. han var lugn och trygg. Så för dig må det vara fruktansvärt men för mig var det fullständigt naturligt att när han var lugn, sov och ville vara ifred att jag när jag ändå hade fram telefonen för att jag ringde runt o fixade med barnvakt till våra andra barn osv (det var ändå 15 minuter i ambulansen så där fanns gott om tid) så tog jag en bild som jag visste att han skulle vilja ha när han repat sig som han kan titta på o se att jo, han HAR faktiskt åkt ambulans. Redan nu två dar senare så när han ser en gul ambulans skriker han glatt att det ör HANS ambulans o pratar om hur snälla dom rödklädda tanterna i ambulansen var. Var och en får ta sina egna beslut. Detta var mitt och det står jag för.

  2. Tänk att jag reagerade inte alls på att bilden skulle vara negativ på något sätt, jag skulle ha gjort likadant. På vilket vis skulle det vara perverst? Att man vill visa sitt barn att ”ja, där åkte du ambulans”? Han låg ju varken i smärtor eller led på bilden, fotar man den situationen kanske man ska fundera lite varför men nu var ju inte frågan om något sånt. Tänk att det alltid måste finnas något som hittar fel på andras bilder och texter. Speciellt när det är helt obefogat..

   1. Bästa Emelie, med din kommentar ”alltid måste finnas något som hittar fel på andras bilder och texter” gör du ju samma sak själv. Precis som Joanna, du eller jag har vi alla rätt till egna åsikter så om min åsikt är avvikande behöver du ju heller inte attackera mig. Jag skrev min egen åsikt och den avvek ganska krafitgt från då t.ex din, men betyder det att jag inte får kommentera? En blogg handlar väl om att väcka intresse och interaktivitet och det har vi ju uppnått. Vi är alla olika och jag anser fortfarande att det är märkligt och onaturligt att fota sitt eget barn i en ambulans men inte betyder det att man för den sakens skull är dum eller annars bara en dålig människa.

    1. Nu är ju kanske inte det här rätt forum att fortsätta den här diskussionen (som jag för övrigt också tycker är helt onödig att den överhuvudtaget har startat), men ja, alla har rätt till sin åsikt – även du – och jag har verkligen inte attackerat dig. Jag tycker bara att du kanske kunde ha valt ett lite trevligare språk när det nu faktiskt gäller ett barn, ”perverst” och ”sjukt” är väldigt starka ord. Det är synd att man som mor i den här situationen ska behöva höra att man gjort något fel. Dessutom tycker jag att många missbrukar den här rätten att ”tycka vad man vill”, speciellt på nätet. Du går ju inte fram till folk du inte känner på gatan och säger att de har fula kläder eller frågar varför de gör si och så med sina barn, vilket många känner att de kan göra på nätet. Men den här diskussionen är onödig, det kommer alltid att komma kommentarer som folk stör sig på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s