Överlevnadstips för tanter

Vad gör man för att behålla sin mentala hälsa någotsånär intakt när man suttit i husarrest alltför länge med sjuka barn och själv varit sjuk? Man fixar barnvakt och åker iväg en timme på tumis med sin man på fredagkväll och andas lite. Dricker en iste, fönstershoppar lite, stirrar på annat än hemmets väggar. Och sen köper man världens vackraste blekrosa pioner och rosor åt sig och så stirrar man på dem istället då man kommer hem.Och så går man på en långpromenad med hunden i uppfriskande iskallt duggregn och låter hans iver smitta av sig lite. Och sen bänkar man sig i soffan med nyinköpta mysbyxor i barnsligt mönster. Sen känns det genast lite bättre.Flanellbyxor, pioner och hundpromenader på fredagkväll. Har jag förresten nämnt att jag förvandlats till en medelålders tant?

Annonser

4 thoughts on “Överlevnadstips för tanter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s