Meet the Jedi

Här är orsaken till att det varit lite tyst här på bloggen. Jedi – bloggen. Bloggen – Jedi. Jedi är en fyra månader gammal storpudelvalp som är på prövotid hos oss över veckoslutet. Går helgen bra stannar han två veckor, och trivs vi alla ihop efter den tiden kanske han får stanna.

Om han stannar kommer Jedi att genomgå en del förändringar. Vi kan kalla det en image-change eller en makeover. Dels kommer rakapparaten att åka fram och den puffiga pudel-do’n ut, dels kommer han eventuellt få ett annat namn.

Får han stanna och växa upp hos oss är tanken att han som vuxen ska se ut ungefär så här men i en champagne-aprikos version.Om nån undrar varför vi valt en pudel om vi inte gillar hur pudeln ser ut i sin traditionella pompom klippning så är svaret att vi valde ras med hjärnan och inte ögonen. Vi valde en av få allergivänliga raser med tanke på Elias infektionsastma. Att pudlar inte löser hår alls är ju också ett enormt plus för en familj pedanter. Andra kriterier var att hunden skulle vara barnvänlig och lättlärd. Vi ville heller inte ha nån liten skällig ras och valde därför storpudeln som blir ca 60 cm i mankhöjd.

Hittills är Jedi den lugnaste och snällaste valp man kan tänka sig. Inget hopp, spring eller skällande inomhus. Alls. Vilket känns nästan absurt. Går snällt bredvid när man är utomhus.  Det enda problemet är att han lider av stressmage pga flytten från sin mamma och syskon och har alltså gett ordet diarree-katastrof en innebörd. Magmedicin och ett dygns fasta är det som gäller nu. Och för er Mingus-fans så kan jag lugna er med att det går helt över förväntan.

Och nu får ni gärna bomba oss med namnförslag om Jedi skulle få stanna hos oss. Kraven är att det helst ska vara två eller max tre stavigt, lätt att ropa och passa någotsånär ihop med Mingus. Shoot.

Annonser

16 thoughts on “Meet the Jedi”

 1. Hurra för pudel! Jag kan inte längre tänka mig en annan ras efter 6 år med pudel. De är kloka, lättlärda, tillgivna, energiska, nyfikna. Underbart att de inte löser päls! dock kräver ju pälsen en del omvårdnad även om man inte går på utställningar men jag tycker inte att det har tagit mycket tid eller energi. Hellre borstande och trimning nu som då än hundhår överallt hela tiden. Lycka till med er nya familjemedlem!

 2. Jag har ingen erfarenhet av pudlar men vill bara säga att jag diggar namnet JEDI. Så tufft på en sådan söt hund. Har inte Star Wars en figur som heter Jedi? I såfall kommer säkert era killar gilla namnet ännu mer.

 3. Som hundmänniska kan jag säga att han ser jäte fin ut, gillar hans blick! Jag har själv en sportig stall-russel men måste säga att pudlarna är faktiskt fina hundar, dom brukar har bra lynnen o vara lättlärda, sällskapshundar som bäst! Lycka till, jag hoppas innerligt att det kommer att gå bra för er med Jedi. O att ni får en ny familjemedlem av honom, för det blir en hund i familjen ❤

 4. Jag drömmer om en lite mindre pudel jag då sambon är allergisk för hundar och då vår lägenhet är så liten. Än är vi inte där..sambon gillar inte hundar. Själv har jag svårt att tänka mig ett fortsatt liv utan sällskapet av en trogen vän. Så vi får hoppas att det den dagen jag får honom övertalad det inte visar sig att han är allergisk för hunden ifråga. Man får bara vakta att den inte dreglar så mycket (fast det gör väl inte pudlar?) då han får utslag av dreglet i synnerhet.

  Han har vacker färg, Jedi. O såå fint fluff, hur kan du tänka på att raka bort detdär babyhåret?! 😉

  1. Vi har en bichon havanais, en liten golvmopp som också är allergivänlig. Jag är allergisk, men har aldrig reagerat på honom. Att han sen (precis som pudlar) knappt fäller hår eller skäller särskilt ofta är ju trevliga plus… 🙂

 5. Söt! Fast är de allergivänliga? Tvivlar i och för sig inte på att det är så för du brukar ju undersöka saker noggrant;) Annars är det ju stövet och inte pälsen som är allergiframkallande… Har du vuxit upp med hund? Visste inte att du var hundintresserad. Jag älskar hundar, mer än katter eg 🙂
  Lycka till nu då och hoppas att magen mår bättre imorgon! Kram!

  1. Ja dom släpper mycket mindre ‘mjäll’ än andra raser, alla allergiker tål dem inte men dom flesta och Elias är ju heller varken katt eller hundallergiker utan det är mest att vi för säkerhetsskull inte vill belasta hans system om vi kan undvika det. Vi hade hund när jag växte upp ja så jag har alltid velat ha hund igen men Magnus har vägrat tills nu egentligen. Två år sen ungefär började han själv tycka att hundar kunde vara trevliga och på den vägen är det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s