Finsmakaren

Mingus dricker inte ur sin vattenskål på golvet. Nej nej. Här ska det vara färskt rinnande kallvatten rakt ur kran. Flera gånger om dagen hoppar han upp på diskbänkskanten eller i lavoaren på toaletten och jamar högljutt tills nån kommer och vrider på vattnet åt honom. Att försöka lyfta ner honom och hänvisa till skålen på golvet har vi gett upp med för längesedan eftersom det var lönlöst.

Annonser

14 thoughts on “Finsmakaren”

 1. Köp en drinkwell vattenautomat om fina kissen vill ha rinnande vatten. Finns på Musti o Mirri men man hittar dem billigare på nätet, tex från Tyska djurtillbehörsaffärer. Rymmer lite över 1 liter vatten på en gång, kolfilter håller vattnet fräschare och så kyls vattnett när det hela tiden cirkulerar.

  Vår maine coon katt kan inte ha någon vanlig skål. Han välter ut vattnet och skvätter omkring sig för om han har en vanlig skål med vatten så skall först tassarna i och bada.. 🙂

 2. Min hund är likadan! Han kan i och för sig inte hoppa upp på diskbänken, men han dricker aldrig vatten ur sin skål om han inte ser att jag slängt det gamla och fyllt på nytt. När han är törstig går han till badrumsdörren och skrapar. Ja, vatten ur duschkabinettet duger också, fast vatten i skålen som stått en halvtimme är helt omöjligt.

  1. Ja duschskåpet duger också för Mingus, även vattenglas som blivit kvar på nattduksbord etc men egen vattenskål – nej.

  1. Oj nu minns jag inte vad det var för tillverkare, vi köpte dem på Hartman tror jag om jag inte är helt ut o cyklar. Finns på dom flesta kakelbutiker nån variant av dem. Kaakelikeskus.net har i alla fall en 10×10 variant.

 3. Vår e lite samma, vattenskålen går i nödfall men hellst färskt och kallt ur kranen. Sen är hon också en riktig finsmakare när det kommer till maten, bara det dyraste är gott nog åt henne 😀

  1. Mingus äter endast torrfoder. Inga burkar dyger, inga lyxiga kattpateer, inte leverpastej, kött av nåt slag, korv eller skinka…kräsen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s