Fyraåringen

Jag är så komplett hjärndöd och oinspirerad efter två nätters vak med Lova som har dragit på sig hostan från helvetet att jag inte har nåt nytt att bjuda på. Så istället får ni ta del av en betydligt trevligare dag från lite mer än en månad sedan i Thailand. Elias fyraårsdag den 23 februari.

Som alla födelsedagsbarn bör, så väcktes Elias med presenter och sång.

En ny uv-dräkt med långa ärmar fick det bli när det hade visat sig att 9 av 10 solkrämer vi testade på Elias gav honom nässelutslag som slog till blåsor som kliade så han gallskrek.  Den radiostyrda speedboaten var en favorit. Den tog in vatten första dagen och fick motorstopp. Den blev kvar i Thailand när vi åkte hem. 

Att baka mjölkproteinfria födelsedagstårtor har alltid varit en liten utmaning. Att göra det i Thailand utan ugn, där alla färdiga tårtor och tårtbottnar innehåller mjölk blev minst sagt intressant. Men pojken fick en tårta till slut och det var huvudsaken. 

Inga vackra dukningar i matchande färger. Ingen blicten McQueen på tårtan. Inga nystrukna finkläder. Men avslappnat och trevligt ändå. Jag gav mig på att försöka göra ballongdjur för första gången.

Jag tror inte det är en karriär jag ska satsa på i framtiden.

Och resten av dagen bestod av det Elias älskar mest. Hoppa från trampolinen. Om och om igen. Det här var i början av resan då simpuffarna ännu var på som trygghet, mot slutet hade han redan skippat dem. 

Annonser

2 thoughts on “Fyraåringen”

  1. Åh så fint ni fixat åt honom! Tårtan ser ju alldeles för go ut, jordgubbar..mmm sommar!

    1. Ja jordgubbarna var goda, det var just det enda goda på tårtan haha 😉 Men han var lycklig och det var ju huvudsaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s