Om livets nyckfullhet

Dagar som idag kan jag ibland stanna upp och tänka, hur kunde det bli så här? Inte med en negativ klang utan mer som ett spontant, förvånat frågetecken.När dagens höjdpunkter legat i en promenad med en god vän och våra barn och i att vi hittade lärkkvistar att ta in o lägga i en vas. Eller i att få sjunka ner i soffan framför brasan, ännu en kväll, som tjugo eller trettio kvällar i rad innan. Efter en lyxig, culinariskt kittlande måltid gjord på fransk löksoppa ur påse förgylld med en klump edamerost i och några skinkpiroger hittade i frysdisken. När man tycker att det bästa är att få sätta sig med varsin dator i knät bredvid samma karl man suttit bredvid i nästan tio år. När det mest spännande man hittat att blogga om de senaste dagarna har varit en nyupptäckt orientalisk snabbmatssort i frysdisken.

Varför frågetecknet? Jo. För det var väl inte så här jag inbillade mig att mitt liv skulle se ut för tio år sedan. Jag hade nog snarare siktat på att äta indisk mat i Indien istället för ur en pafflåda man hittat i frysdisken. Att jag skulle sitta i ett Älvsbyhus uppsatt på en åker i min lilla hemstad och äta löksoppa på påse istället för på en lyxig restaurang i Paris var nog i det närmsta otänkbart. Än mer otänkbart? Att jag skulle göra allt detta och vara NÖJD. Inte bara nöjd, men ve och fasa, LYCKLIG.

För tio år sedan tror jag faktiskt att jag skulle ha undrat hur man kan vara lycklig och nöjd med detta när man kunde ha valt annorlunda. När man kunde ha valt en karriär utomlands till exempel. Ett i mina tjugoåriga ögons syn mer spännande liv. Lite flärd. Lite jetset. Men det är ju så med livets nyckfullhet att ibland blir det inte alls som man tänkt sig, utan kanske så oändligt mycket bättre.  Har jag slutat drömma om att äta indiskt i Indien? Nej inte alls. Men just nu är jag faktiskt väldigt glad att slippa vara i indien och grubbla över huruvida maten från gatuköket kommer att lägga mina tre barn på sjukhus eller inte. Just nu gör deras trygghet och välmående mig lyckligare än spänningen och friheten i att flänga runt världen. Sen när dom är större ska jag äta indiskt i Indien, tills dess duger pafflådan i den lokala mataffärens frysdisk mer än väl.

Annonser

2 thoughts on “Om livets nyckfullhet”

  1. Hej Joanna,
    Du har en super rolig/intressant blogg, jag bor I indien o då jag låg på sjukhus i väntan på Att föda hittade jag till din blogg, och är hel fast, måste läsa nästan varje dag( vissa dagar är det svårt Att hinna. Men du kan nog vara safe nar du kommer till indien och äter I gatu köket, har under mina 6 år som ja bott och jobbat som flygvärdinna har jag aldrig blivit sjuk, pga. Att äta I gatu kök, bästa tipset tvätta inte händerna hela tiden, torka bara bort värsta smutsen med wetwipes. Ha en skön semester I Thailand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s