Genus according to Elias

Imorse när jag öppnade bloggen och bläddrade ner fick Elias syn på bilden jag hade lagt upp av honom i tyllkjol och rosa glitterhorn. Bara huvudet syntes först.

Mamma, titta! Där e ju jag! Får jag se klänningen också mamma, mamma klänningen!

Jag skrollar ner så han ser hela sig själv på bild.  Han lutar hakan mot handen och ser helt salig ut.

Mamma. Visst är jag så fin så fin? Nå visst är du det svarar jag.

Mamma. Jag e så FIN. Nästan som en, som en…en KO-PRINSESSA!

Och det är ju bara det jag önskar. Att han ska få vara en söt och glittrig ko-prinsessa som leker med spionbilar och säger att han vill köra monstertruck när han är vuxen. Låt honom då köra monstertruck iförd rosa tyllkjol om han så vill och ändå vara en riktig man. Who are we to judge?

En liten tanke. En flicka som gärna leker pojklekar och har kort hår och pojkkläder är någotsånär accepterad i alla fall. Det finns till och med ett namn för det. Ett ganska kärleksfullt uttryck. Pojkflicka. Tomboy. Vad kallas en pojke som gillar tyllkjol? Dragqueen kanske? Crossdresser eventuellt? Det finns inte ens så vitt jag vet. Det är helt enkelt inte okej och får inte finnas.

Och nu ska jag sluta med mitt genussnack för nu har jag fått sagt vad jag hade på hjärtat.

 

 

 

Annonser

3 thoughts on “Genus according to Elias”

  1. Å jag får höra nu som då av dagisbarnen att jag kan nog inte vara en flicka eftersom jag har kort hår.

  2. Ja man kan ju fundera varför det är så viktigt att kategorisera allt och alla? Alla människor är ju unika, alla är duktiga på något och speciellt barn borde få känna glädje i livet – utan att bli stämplade. Och jag håller med Elias, han är den absolut finaste Ko-Prinsessa jag har sett! Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s