En sucker för återföreningar

Jag sitter och kollar på den brittiska versionen av programmet Saknad, Long lost family. Magnus tycker såna här program är så oerhört dravliga men jag har alltid varit en total sucker för sånt där, återföreningar.

Jag har nog alltid varit det. Jag minns att jag redan som fjortonåring sökte reda på en finsk familj som vi umgåtts med i början på åttiotalet i Thailand och som vi hade tappat kontakten med. Det här var märk väl innan internet fanns ordentligt i vår vardag, ja jag är lastgammal, och framförallt, innan facebook eran så jag sökte i telefonböcker efter en mormor som eventuellt kunde leva kvar i Finland och efter lite ringande hit och dit så hittade jag dem faktiskt i Australien och fick en adress dit jag skickade ett brev och kontakten återupptogs.

Och på tal om återföreningar. Känner ni igen programledaren? Kvinnan? Ni som är lika lastgamla som mig borde i alla fall tycka att hon är bekant.

Annonser

4 thoughts on “En sucker för återföreningar”

  1. Ja gud vad jag fick fundera – men visst kom det en klämt av MTV nånstans i bakhuvudet. Såg här en kommentar om Davina, men själv kunde jag för mitt liv inte komma på namnet. Tänk så mycket vi vart med om, som är tillräcklig gamla. Telefonkataloger!!! Och brevvänner!

  2. Ack ja, jag är så gammal att jag minns när MTV live från London med Davina i studion var mitt andningshål mot omvärlden. Thomas Madvig läste nyheterna och Crispin smashade pumpor. Finland omsorgsminister var också med.

  3. Å vad jag är tacksam för FB! Jag har hittat nästan alla gamla bekanta från Thailand tiden – iallafall de svenska missionärsbarnen, mina föräldrars kolleger, klasskamrater från den internationella skolan osv. Få ”farangs” är det jag saknar i mitt nätvärk nu och så var det inte alls för 10-15 år sen när jag desperat sökta kontakt via gamla adresser och telefonkataloger. Min ”thailändska substitute extended family” (grannar, maider, grannbarn osv) har dock försvunnit från radarn. Nog har jag tänkt tanken att söka upp dem, jag är uppvuxen i en mycket liten stad i nordvästra Thailand. Ibland känns det som om jag är avstympad från halva livet mitt, eftersom jag kan så dålig thai och ingen skaew karen (som jag lärde mig samtidigt med svenska) nu att jag inte kommunicera med medlammarna av min extra familj. Så ja, jag är också en sucker för återföreningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s