Crazy christmas lady

Nu när alla bloggar om att dom kastar ut julgranen, städar bort alla tomtar och längtar efter nystart och att få städa ut julen, NU har julstämningen infunnit sig på allvar hos mig.

Det här är min favorittid på julen, när julen egentligen redan är slut. Det här är ju det bästa, när all julstress är överstökad, huset är städat, klapparna är skaffade och utdelade, reorna är finkammade, maten är äten, släkten är färdigbesökt, nu kan man börja slappa och njuta på allvar.

Julgranen får hänga kvar så länge jag lyckas övertala Magnus att låta bli den. Tidigast på tjugondagknut åker den ut, barrar den inte för mycket får den hänga med lite längre eventuellt. Jag njuter av att få stiga upp varje morgon och gå tända den, det är så sjukt mysigt. Jag spelar ännu julsånger, tänder brasan och sniffar på mina juldofter som jag sprider runt huset.

Stjärnorna i fönstren är så fina, dom hänger nog där ett bra tag till dom också. Och ljusslingor kan man gott ha ända in i mars tycker jag. Eftersom det inte finns nåt rött julpynt hos oss överhuvudtaget utan allt går i vitt, grönt och silver tröttnar jag inte så fort. Det mesta faller sig ganska naturligt som en del av vår inredning. Jag är söderbyns crazy christmas lady som vägrar acceptera att julen är slut, men det bjuder jag på.

Annonser

6 thoughts on “Crazy christmas lady”

  1. Håller heeeelt med dig! Förstår inte varför det ska va så bråttom att städa bort allt? Du har ju nog så rätt i att detta egentligen är en mycket skön tid, all stress är som bortblåst med alla måsten mm.:). Tycker jag njuter väldans nu när det är trettondagen, inget program på tapeten, får bara vara tills barnens skola börjar på måndag!

  2. Det lilla jag fick fram till jul får nog stanna kvar en tid ännu. Granen är så pytteliten och barrar inte så den är välkomnad att stanna kvar den också. O pyntet var inte rött här heller, har nog inte varit det på en tid. Funderar faktist på att göra mig av med de röda och tomtarna osv. Har endå knappast mer lust att ställa fram dem, tror den eran är förbi.
    Det enda som ser lite lidande ut är pepparkakshuset..det börjar vara jobbigt att låta bli frestelsen. 😉

  3. hehe precis sån är jag med. Julstjärnor och glimmigt värre håller jag framme till mars! Julgrans eländet måste nog ut säkert nästa vecka annars så badar vi i granbarr..

  4. Jag är lite likadan…just stjärnorna i fönstret och ljusslingorna skulle jag helst ha framme ända till mars 🙂 Men tomtarna ska jag nog plocka bort i helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s