Slutet på en bra dag

Sexåringen har somnat nöjd och glad. Det blev som det skulle, en dag fylld av presenter, kaka och släkt på besök. På lördag fortsätter festligheterna då det blir barnkalas.

Jag svängde ihop världens absolut fulaste kaka. Den såg ut som en totalkatastrof. Magnus döpte den till Hiroshima. Men den var vansinnigt god, och det är väl det som är det viktigaste. Maräng, jordgubbs-hallonvisp och chokladtryffel. Mmm mmm mmm. Men till lördagen har sexåringen önskat sig en Blixten McQueen tårta så då tyr jag mig nog till nån med proffsigare hand än mig.

Annonser

4 thoughts on “Slutet på en bra dag”

    1. Här är reseptet: Två eller tre marängbottnar beroende på hur stor man vill ha den. Jag använde den här gången färdigköpta, hemlagade blir det ju ännu godare med förstås. Sen fyller man enligt principen: en marängbotten, ett lager tryffel, ett lager hallonvisp, en marängbotten, hallonvisp, marängbotten o så hallonvisp överst o så decorerar man med jordgubbar, kiwi eller vad man nu vill. Hallonvispen gjorde jag bara så att jag vispade 3,5-4 dl vispgrädde med lite socker och vaniljsocker i, sen vänder man ner hallon och jordgubbar i den vispade grädden. Tryffeln är gjord på 3/4 av en mjölkchokladplatta som jag hackade i små bitar, sen häller man på 1,5 dl het grädde o låter stå fem minuter. Sen mixar man det slätt o ställer i kylen 3-4 timmar innan man ska fylla tårtan. Super enkel tårta o super god! Men som sagt, ful som attan.

  1. Mmm… Hiroshima ser smarrig ut. Kakor som inte är totalperfekte är mycket mer inbjudande. Nån ultrafabulös bröllopstårta i femtielva våningar vill jag inte angripa alls.

    Det här kunde utvecklas till ett långrandigt filosofiskt resonemang.

  2. Köp en färdig Blixten-bild från t.ex Tiimari å lägg den på en vanlig fylld tårta, spritsa grädde runt, tadaaa 🙂

    dendär Hiroshima såg faktiskt god ut 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s