Nyårsdukningen

Jag fick ett skypesamtal från andra sidan jordklotet där det antyddes att mina ‘mörka och ehum, artistiska bilder’ från gårkvällen inte helt uppskattades. Mina föräldrar undrade om jag kommit åt nån felinställning på kameran då mina bilder är så dåliga. Tyvärr tror jag nog felinställningen är bakom kameran. Där hittar man en kvinna som inte har en aning om vad hon sysslar med när hon vrider på alla rattarna. Men jag tycker vi kör på det där, mina bilder är aldrig oskarpa, mörka eller dåliga, bara artistiska.Men för att glädja mina föräldrar kommer här nu ett par bilder av min nyårsdukning som mamma var nyfiken på, som tagits med blixt, så man ser lite bättre vad jag hittat på. Nu låter det som jag är Martha Stewart men det är nog bara några kvistar på bordet. Alla som inte är dödligt intresserad av nyårsdukningar kan checka ut nu. Mamma, det här är för dig.

Jag hade inte planerat nån dukning så tio minuter innan vi skulle äta medan Magnus pappa stod och stekte våra läckra biffar tog jag vad jag hittade omkring mig.Lite enris från en buske bakom garaget, tre stycken silverljusstakar och några små kivilyktor fick bli grunden.

Sen plockade jag dit lite smått och gott som jag hittade runt huset som en silverglittrande enhörning jag köpt som julpynt i år. (Den var en ren från början men efter en liten incident där renen mötte golvet blev det en enhörning istället). Där finns också en liten metalljulgran som varit guldfärgad nångång men som liksom så mycket annat hos oss fått sig en omgång med vit spraymålfärg i nåt skede, sådär lagom att guldglittret syns genom här och var. Och sen klippte jag av de sista av mina vita tulpaner som överlevt i en bukett jag fick nån vecka sedan och lade dem i små glas och silverskålar.Under tallrikarna hade jag lagt vita kakspetsar av papper, i det här skedet var det redan efterrätt på gång så ni får bara föreställa er hur det såg ut. Efterrätten som bestod av chokladmousse med mörkchokladbitar och lite strössel på serverade vi i fina tunna antika glas som jag fått av min pappa, och så silverskedar i. Och där var den, min man tager vad man haver i skåpen dukning.

 

Annonser

2 thoughts on “Nyårsdukningen”

  1. Men hördu, jag är faktiskt intresserad av nyårsdukningen jag också, för jag tyckte det såg riktigt tjusigt ut! Matlagning är inte min grej, däremot gillar jag att duka fint 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s