Williams rum

Det blev inget av den utlovade solen varken idag eller igår, istället har det varit gråare och dimmigare än nånsin, så ni får tyvärr hålla till godo med mörka och suddiga bilder från Williams rum nu tills solen tittar fram igen.

William har det minsta rummet i huset. Hans rum var ursprungligen ett genomgångsrum som man skulle genom för att komma till tvättstugan, badrummet och bastun. För att ge honom ett eget rum och lite avskildhet utan att ha resten av familjen springande där slog vi i byggskedet upp en vägg som bildade en korridor, så här.

Trots storleken rymmer rummet allt det nödvändiga och är i mitt tycke ett av de mysigaste rummen av alla.

William sover i en antik utdragssäng som varit min mammas och sedan min innan den hamnade i hans rum. Det nya sängtäcket från Villa 31 passade perfekt med dynorna och gardinerna som vi hade från innan. Stjärnmattan och dynan från Gripsholm.

Williams rum fick enfärgat vita tapeter eftersom Älvsbyhus tapeturval som kom från Borås tapeter inte hade några barnmotiv. Sedan kompletterade vi med en blekt turkos fondvägg med helikoptrar på från Sandbergs barntapeter.

Ett litet skrivbord att pyssla och rita vid. Beklagar bildkvaliteten. Att fota i mörkret utan blixt och stativ är inte precis min forté.

Siffrorna som jag också hittade på Villa 31 fick pryda en tom och tråkig vägg. Lagom för en femåring som övar siffror och räkning dagligen.

Är det alltid så här städigt då? Aldrig. Det finns en orsak till att jag bloggat i elva månader snart och detta är bland dom första inredningsbilderna från nån av barnens rum jag satt upp. Men sen är heller inte Williams rum alltför belamrat med leksaker heller iom att Elias rum som är större fungerar som det huvudsakliga lekrummet. Stora korgar under sängen, nedersta byrålådan och den stora vita korgen bredvid skrivbordet sväljer dock en hel del tågbanor, smålegon, bilar och pussel bland annat. Så det går nog att klämma in en hel del på små ytor.

Annonser

8 thoughts on “Williams rum”

  1. Tack för titten! Alltid kul att se barnrum och få inspiration. Skrivbordet är säkert omtyckt, sku gillas skarpt här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s