Skrämmande

Om nån ännu missat storyn som cirkulerar i pressen just nu om dom oskyldigt anklagade föräldrarna vars barn omhändertogs så måste ni bara kolla på det här avsnittet ur Uppdrag granskning. Det är så sjukt skrämmande hur lite rättigheter man som förälder kan ha. Självklart anser ju jag precis som varje förälder (eller icke förälder för den delen) att barn måste skyddas i samhället, massor med barn far fortfarande illa även i vårt välfärdssamhälle. Att förhindra övergrepp och vanvård av barn måste självklart vara högsta prioritet, men, till VARJE pris? Till det priset att en del oskyldiga hamnar i ett sånt här helvete? Det finns ju tyvärr en annan sida av myntet också. För mig är det helt galet att en förälder till exempel kan anklagas för pornografiskt brott för att man har en 47 sekunder lång filmsnutt av sina nakna barn som leker på semestern hemma på datorn. Har inte den här hysterin gått lite väl långt nu? Man vågar ju knappt fota sina egna barn i en badbunke längre ifall man behöver lämna in datorn på reparation och socialen knackar på dörren följande dag. Måtta med allt. Det här är ju sjukt.

 

Annonser

2 thoughts on “Skrämmande”

  1. ja fy tusan! sådär ska de int få gå till. Satt å grät när jag såg programmet…å att int de har fått nån ursäkt alls heller, som tur hade de ju stöd av många nära o kära o nu säkert av hela svenska folket

    1. Ja det var verkligen hemskt hur dom behandlats, säkert finns det detaljer eller omständighheter som inte tas upp i filmen också men att hämta barnen från dagis utan att föräldrarna ens fick ta avsked var ju helt sjukt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s