Under bältet i bibelbältet

Ikväll bar det norrut, till Nykarleby Arbis för att lyssna på Katerina Janouch. Magnus skulle dit i jobbets tecken och jag följde med som sällskap. Jag tänkte för mig själv att hon ju gett ut flera böcker om föräldraskap och småbarnsliv så det blir säkert intressant.

Väl på plats visade det ju sig att det inte alls var föräldraskap hon skulle föreläsa om just idag, eller jo, på sätt och vis, men snarare om nåt som kan leda till föräldraskap. Relationer och S E X. Jep. Jag åkte iväg med min man på en sexföreläsning. Så där satt vi då mitt i det österbottniska bibelbältet, (eller ja hör Nykarleby förresten till bibelbältet, vi var inte riktigt överens om det i bilen på väg hem?) och såg på hur Katerina bland annat stod med armarna rakt ut som Jesus på korset och pratade om hur vi ju inte längre lever i en värld där sex bara är till för att göra barn längre, för DET har vi ju tack och lov kommit ifrån. I en sal fylld med folk som skrattade sig högröda över Katerinas frispråkighet och berättelser om 93-åriga änkor som skickar pengar åt henne och ber henne sända dem vibratorer på posten för att dom ‘ju inte är döda än i alla fall’. Och så uppmanade hon oss att alla åka hem och pippa som kaniner. I dom orden, och lite till. En sån kväll. Och hon var helt fantastisk får jag väl lov att säga, jag har sällan skrattat så mycket på två timmar som ikväll. Underbart.

Annonser

5 thoughts on “Under bältet i bibelbältet”

  1. […] har jag en alldeles överlägsen favorit och det är Ingrid-böckerna skrivna av Katerina Janoush (som ju förövrigt jobbar med annat också). Amanda har fyra böcker, alla med säregen vers,  fina färger och gulliga […]

  2. Vad roligt att ni hade en möjlighet att delta i sådan föreläsning tillsammans! Som präst vill jag bara säga att Bibeln är nog mycket mer erotisk än människor tror. Jag rekommenderar varmt Höga Visan som beskriver så vackert mannens och kvinnans relation. Kyrkan ordnar också parförhållande kurser och föreläsningar där man lär sig bra tips för att ha ett rikt sexliv. Gud har gett oss sexualitet som gåva och själv har jag upplevt att Guds kärlek har hjälpt mig och min man att få ett fantastiskt sexliv ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s