Vildmarksmode

Nu är förvandlingen snart total. Denna föredetta centrumböna har efter snart ett år här ute i Smedsbyvildmarken och mörkret på landet (för den som inte vet var Smedsby ligger så är det hela 4 km in till torget och vi bor grannar med en åker så ni förstår ju att det är rena rama vildmarken härute) tagit ett till steg mot en tvättäkta trettiplus-ansvarsfull-förortsboende-egnahemshusägande-tuulipuku- och mössbeklädd-småbarnsmamma. Reflexvästen är numera ett basplagg i min garderob.

Nu när jag går på föreläsning i gummistövlar och bär reflexväst så finns det bara två saker som ännu saknas. Gångstavar och cykelhjälm. Nej jag har ingen cykelhjälm. Och jo, jag tycker det är fruktansvärt oansvarigt att man som småbarnsförälder själv cyklar utan hjälm med ett barn i barnsits bakpå cykeln som bär hjälm (eller utan barn bakpå för den delen). Men dom ääär ju så fula. INGEN ser bra ut i cykelhjälm, ingen. Okej ingen ser bra ut i reflexväst heller men jag är inte riktigt redo för cykelhjälmssteget ännu. Vet ni hur jag löst det? Jag cyklar inte. Jag har inte cyklat på flera år. Istället står jag och ropar efter Magnus med hans hjälm i handen om morgnarna när han försöker smita iväg utan hjälmen på sig, himlar med ögonen och suckar ‘oooooansvarigt’ för mig själv.

Annonser

8 thoughts on “Vildmarksmode”

  1. Jag och min tonårsdotter har samma cykelväg till skolan. Och som nästan alla tonåringar har hon börjat tycka att cykelhjälmen och reflexvästen jag tvingar på henne är pinsamt. Så för att stötta henne använder även jag cykelhjälm och reflexväst numera.

    1. Ja så kommer jag helt klart göra också om det behövs, självklart ska jag ha en hjälm förr eller senare, när jag börjar cykla igen haha 😀

    1. Du är ju inte HELT ute o cyklar, vi bodde ju i Gerby i parhus innan vi byggde hus i Smedsby och flyttade hit, och före det vet du ju var vi bodde 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s