Think pink

Ingen har väl missat att vi nu i oktober igen firar rosa bandet månaden till förmån för bröstcancerforskningen, men jag ville nu påminna lite extra om det just idag när cancerföreningen firar Rosa bandet dagen. Här kan ni läsa mer och eventuellt donera pengar.

Som många av er vet ligger ju förstås just den här kampanjen mig extra varmt om hjärtat eftersom min mamma fick en bröstcancerdiagnos för fem år sedan. Jag har även själv varit med om att jag när jag väntade Elias hittade en knöl i bröstet och skickades snabbt på biopsi och spenderade en mycket spänd vecka i väntan på resultaten. Den veckan var kanske den mest omvälvande veckan i mitt liv eftersom jag visste att om man hittar cancer när man är så ung som jag var och dessutom gravid så är det sannolikt en mycket aggressiv sort med dålig prognos. Tack och lov klarade jag mig undan med blotta förskräckelsen den gången men det kan verkligen drabba vemsomhelst, närsomhelst.

Varje år försöker jag köpa nånting smått, ibland har det bara blivit ett litet band, andra gånger har det blivit rosa räfsor eller andra trädgårdsverktyg i rosa. Jag tycker det är toppen att fler och fler företag samarbetar med rosa bandet så man kan köpa snygga och praktiska grejer samtidigt som man ger pengar till ett gott ändamål.

 

Annonser

4 thoughts on “Think pink”

  1. Jag tycker också att det är viktigt att just den här kampanjen har lyckats få så mycket synlighet!

    Men jag är lite fundersam till det där att man mot en donation ska få något själv. Tittade just på rosa bandsarmband på Lindex i dag. Men kom sen fram till att jag hellre ger hela sju euro till det välgörande ändamålet utan att en del av summan ska gå till att tillverka och transportera armbandet, som jag inte ens vill ha. Samma sak gäller kampanjen där man ska köpa ett gosedjur för att 1 euro ska gå till välgörenhet, varför inte sätta hela summan till välgörenhet i stället. Krääsä finns det nog av hemma hos oss i alla fall. Sori, det här var ett sidospår, började bara fundera.

    Otäckt med din tumör under graviditeten, skönt att det inte var den hemska sorten.

    1. Jag håller med dig egentligen, men jag tror faktiskt folk har lägre tröskel till att köpa ett litet armband och donera en slant den vägen än att lägga hela slanten i en insamlingsbössa, tyvärr, så då tycker jag det är bättre än alternativet, att folk inte donerar alls. Sen tycker jag just fördelen med att olika företag samarbetar med rosa bandet är just att man slipper köpa onödigt krääsä man inte behöver, jag köper inte sakerna bara för att köpa utan istället har jag gjort så att om det är nåt jag ändå behöver och måste ha, som tex trädgårdsverktyg när vi nu byggde hus, så valde jag hellre rosa bandet räfsan från Fiskars än den vanliga orangea tex. Snyggare men också en god sak på samma gång. Men jag köper inte små onödiga prylar bara för att dom är rosa bandet, utom den lilla rosetten då.

  2. Ja visst är det en bra kampanj som verkligen lyckas slå igenom. Bra och viktig och dessutom i min favoritfärg! Och ett litet rosettband kan man ju i alla fall köpa varje år oberoende om man hittar några andra prylar eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s