Att kunna själv

När Lova föddes konstaterade barnmorskorna redan i förlossningssalen att hon var en mycket bestämd liten dam. Hon har från början vetat precis vad hon vill och inte vill och varit mycket tydlig med att visa det bland annat med hjälp av sin extrema lungkapacitet.

Då hon var nio månader började hon protestera vid matbordet. Hon vägrade äta om hon inte fick nåt att plocka i sig med händerna vid sidan om. Småningom räckte det inte med ‘vid sidan om’ längre utan all mat envisades hon med att äta med händerna, själv. Funkar bra med små potatisbitar och motsvarande, gröt har varit mindre praktiskt. Att hon dessutom haklappvägrat, oavsett sort, har inte gjort saken renligare.

Nu har vi äntligen fått henne att acceptera haklappen och hon har börjat äta med sked. Nu vägrar hon också alla tuttflaskor och pipmuggar och ska dricka, själv, utan hjälp, ur ett vanligt glas som alla andra. Fördelen är att vi inte behöver mata henne särskilt ofta längre. Nackdelen är att vi skurar halva köket varje gång hon ätit och det går åt flera omgångar kläder per dag.

Annonser

7 thoughts on “Att kunna själv”

  1. Låter mycket bekant! Känns som om man spenderar en stor del av sin vakentid på huk under bordet… Vi brukar klä av fröken klotter alla kläder före måltiden för att spara på tvätt.

  2. Vi har använt oss av Ikeas skydd med långa ärmar. I stil med den Tess länkade till men utan ficka, de är väl egentligen menade att använda då man målar eller liknande och håller inte direkt vatten, men ärmarna hålls rena och även kläderna om barnen inte häller ut vätska på dem.

  3. Men hon blir väl duktigare hela tiden? Snart har hon blivit så bra på att äta själv, tack vare all träning att hon inte kommer klotta något alls 🙂

    1. Vi har också såna, men dom godkäns inte heller, hon river och sliter i dem och gallskriker tills man tar bort den 😀 Men peppar peppar, sedan ett par dagar får haklappen vara på åtminstone en stund 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s